Viņš bija tas, kurš nošāva pasaulē meklētāko noziedznieku bin Ladenu. FOTO
Tam, kurš tieši nošāva Osamu bin Ladenu, vajadzēja palikt noslēpumam. Taču kareivis izlēma pateikt, ka to izdarīja viņš.
Pasaulē
2014. gada 6. novembris, 13:18

Viņš bija tas, kurš nošāva pasaulē meklētāko noziedznieku bin Ladenu. FOTO

Jauns.lv

2011.gada 2.maijā ASV bija "svētki" - Baltais nams paziņoja, ka beidzot nogalināts Osama bin Ladens, teroristiskās organizācijas "Al Queada" līderis, kuram pēdas dzina desmit gadus. Tieši kura persona raidīja nāvējošos šāvienus - tas līdz pat šim brīdim skaitījās ASV valsts noslēpums, taču šis vīrietis izlēmis atklāt savu personību, jo, izrādās, nacionāla mēroga varonis nesaņem viņam pienākošās karavīra sociālās garantijas.

Bin Ladenu ar trim raidītām lodēm nogalinājis ASV jūras spēku kājnieks, 38 gadus vecais Robs O'Nīls. Šī cilvēka vārds līdz šim ticis turēts noslēpumā. O'Nīls nolēmis priekšlaicīgi atvaļināties un pamest militāro karjeru, vienlaikus caur intreviju "Fox News" pastāstot par sevi un operācijas gaitu. Intervija ar viņu tiks drīzumā pārraidīta ASV televīzijā.

O'Nīls sevī tur aizvainojumu par faktu, ka pēc likuma viņš nesaņems sociālās garantijas. Viņš dienējis 16 gadus, noteikto 20 gadu vietā, un, priekšlaicīgi aizejot pensijā, valsts nauda viņam nepienākoties, taču tieši O'Nīla šāvieni pēc būtības padarīja viņu par ASV varoni, - dienā, kad prezidents Baraks Obama paziņoja, ka "visļaunākais ienaidnieks ir iznīcināts", daudzviet štatos cilvēki izgāja ielās un līksmoja par šo panākumu. Kareivijs operācijā Pakistānā raidīja trīs šāvienus bin Ladena galvā, un pēcāk par veiksmīgi izpildītu uzdevumu saņēma vairākus augstus apbalvojumus. 

16 gadu laikā viņš piedalījies kopumā 400 militārās operācijās. Starp citu, dienā, kad bin Ladena dzīvība tika dzēsta, ASV prezidents esot... spēlējis kārtis.

Kasjauns.lv, Foto: Twitter