0dienas
23stundas
45minūtes
23sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Sieviete ar antifrīzu noindē draugu par 30 miljonu dolāru mantojumu; viņai piespriež 50 gadu ieslodzījumu, bet kur palicis mantojums?

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

ASV, Ziemeļdakotas štatā kāda sieviete noindēja savu ilggadējo dzīvesbiedru, cerot tikt pie milzu mantojuma, ko teorētiski vajadzēja saņemt dzīvesbiedram. Par to viņai piespriests 50 gadu ieslodzījums, no kura viņai obligāti būs jānosēž 25 gadi, kam sekos 10 gadu pārbaudes laiks, taču patiesība par mantojumu izrādījās vēl rūgtāka.

Sieviete ar antifrīzu noindē draugu par 30 miljonu...

48 gadus vecā Mainotas iedzīvotāja Ina Kenojera atzina savu vainu 51 gadus vecā Stīvena Railija jaunākā noindēšanā 2023. gada septembrī, viņa tējā ielejot antifrīzu un cerot pēc viņa nāves iegūt milzu naudu.

Tiesas dokumenti liecina, ka Kenojera un Railijs uzskatīja, ka Railijs saņems 30 miljonu dolāru mantojumu, un 3. septembrī viņš plānoja Mainotas lidostā tikties ar advokātu, lai noslēgtu darījumu. Kenojera šajā dienā viņu saindēja, uzskatot, ka 10 gadu kopdzīve ļauj viņai pretendēt uz naudu pēc dzīvesbiedra nāves. Ralijam kļuva slikti tajā pašā dienā lidostā. Advokāts tā arī neparādījās, un Railija stāvoklis pasliktinājās. Kenojera atteicās viņu vest pie ārsta, apgalvojot, ka viņš vienkārši cieš no karstuma, un atveda uz mājām. Kad noraizējies draugs vaicāja par Railija stāvokli, viņa apgalvoja, ka 5. septembra rītā viņš devās uz klīniku, taču nevienā klīnikā viņu neizdevās atrast. Pēc vairākām stundām viņu bezsamaņas stāvoklī nogādāja Bismarkas slimnīcā, kur viņš nomira 5. septembra vakarā, tā arī nenācis pie samaņas.

Vairāki pāra draugi bija izteikušies izmeklētājiem, ka Railijs pēc naudas saņemšanas plānoja izbeigt attiecības, un Kenojera bija lietas kursā dažas dienas pirms plānotās tikšanās ar advokātu. Tiesa, Mainotas policijas departaments paziņojis, ka netic, ka tāds 30 miljonu mantojums vispār pastāvējis. Policijai nav izdevies identificēt personu, kas bija sazinājusies ar Railiju par mantojumu, vēsta "Minot Daily News".

Kenojera pastāstīja izmeklētājiem, ka viņa zināja par mantojumu un grasījās to sadalīt ar Railija dēlu. Viņa ļoti sadusmojās un bija sarūgtināta pēc tam, kad izmeklētāji viņu informēja, ka saskaņā ar štata likumiem viņa vispār nevarētu pretendēt uz jebkādu naudu, tā kā Ziemeļdakota juridiski neatzīst kopdzīvi bez laulības.

Uzzinājuši par Railija nāvi, viņa ģimenes locekļi un draugi informēja policiju par bažām, ka viņš varētu būt noindēts ar antifrīzu, jo Kenojera savulaik izteikusies par Railija noindēšanu, bet slimnīcā pieminēja antifrīzu vēl pirms tam, kad bija informēta par Railija nāvi. Autopsijā noskaidrojās, ka Railija nāves cēlonis bija saindēšanās ar etilēnglikolu. Kratīšanas laikā pāra mājās atrada tvertnes ar antifrīzu, bet Kenojera atzinās izmeklētājiem, ka 3. septembrī vairākkārt gatavoja Railijam saldu tēju.

Tēmas