1dienas
11stundas
29minūtes
47sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Turcija veic uzlidojumus Sīrijā un Irākā kā atbildi uz uzbrukumu Turcijas aviācijas uzņēmumam
foto: ZUMAPRESS.com
Pret Turcijas Aviācijas un Kosmosa rūpniecības uzņēmumu "Turkish Aerospace Industries" sarīkots terorakts.
Pasaulē

Turcija veic uzlidojumus Sīrijā un Irākā kā atbildi uz uzbrukumu Turcijas aviācijas uzņēmumam

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Turcija ir veikusi gaisa triecienus mērķiem Sīrijas un Irākas ziemeļos pēc trešdien notikušā uzbrukuma Turcijas aviācijas uzņēmumam, kurā nogalināti vismaz pieci cilvēki, vēstīja valsts ziņu aģentūra "Anadolu".

Turcija veic uzlidojumus Sīrijā un Irākā kā atbild...

Turcijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka tika iznīcināti 32 mērķi un "'neitralizēts" ievērojams skaits kaujinieku. "Turcijas Bruņotie spēki, kas cēlušies no mūsu cēlās nācijas, apņēmīgi turpinās cīņu pret terorismu mūsu valsts un nācijas izdzīvošanas un drošības labad, līdz vairs nepaliks neviena terorista," paziņoja Aizsardzības ministrija.

Turcijas iekšlietu un aizsardzības ministri iepriekš saistīja uzbrukumu aviācijas un aizsardzības uzņēmumam TUSAS pie Ankaras ar aizliegto kurdu separātistu grupējumu "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK).

Turcijas armija regulāri uzbrūk PKK, kam ir štābs Kandila kalnos Irākas ziemeļos, un Sīrijas ziemeļos pastāvošajam kurdu kaujinieku grupējumam "Tautas aizsardzības vienības" (YPG), kuru Turcija uzskata par PKK atzaru. 

Turcijas uzņēmums "Turkish Aerospace Industries" cieši sadarbojas ar valsts bruņotajiem spēkiem, modificē un ražo gaisa spēku bruņojumu.