2dienas
3stundas
01minūtes
42sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Krievijā pusaudži mēģina nosvilināt divus bumbvedējus Tu-22M
foto: REUTERS/SCANPIX
Krievijas "Tu-22M" bumbvedējs
Pasaulē

Krievijā pusaudži mēģina nosvilināt divus bumbvedējus Tu-22M

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas Irkutskas apgabalā Sibīrijā arestēti trīs pusaudži, kuri mēģināja aizdedzināt divus virsskaņas bumbvedējus Tu-22M.

Krievijā pusaudži mēģina nosvilināt divus bumbvedē...

17 gadus vecos Tamerlānu un Ivanu, kā arī 15 gadus veco Zaharu tur aizdomās par mēģinājumu iekļūt Irkutskas apgabala Usoļas rajona lidlauka slēgtajā teritorijā, lai sadedzinātu divus bumbvedējus Tu-22M. Turklāt, kā vēsta "Telegram" kanāls "Baza", viena jaunieša brālis šā gada pavasarī esot "aizgājis uz speciālo militāro operāciju", proti, pieteicies slepkavot Ukrainā.

Krievijas medijos vēsta, ka jauniešus arestēja jau 18. septembrī, bet pēc tam viņus ielika izmeklēšanas izolatorā. Viņiem draud līdz 20 gadu ieslodzījums.

Pēdējā laikā regulāri ziņo par mēģinājumiem sabojāt Krievijas kara aviācijas lidaparātus. Jauns.lv jau vēstīja, ka divi skolnieki Krievijas pilsētā Omskā šoruden sadedzinājuši kaujas helikopteru "Mi-8". 16 gadus vecie Romans un Antons 21. septembrī ielavījās vietējās aviobāzes teritorijā un iemeta helikopterī pudeli ar degmaisījumu, pēc tam aizbēga. Vēlāk viņus aizturēja. Vietējie mediji vēsta, ka tiešsaistes komunikācijas aplikācijā "Telegram" viņiem par to solīja 20 000 dolāru, taču nekādu naudu viņi nesaņēma.