Pasaulē

Neticams skats: viesuļvētra "Miltons" izsūkusi ūdeni no Tampas līča!

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

ASV Floridas štata Tampas līča apkaime piedzīvoja neparastu parādību, kad viesuļvētra "Miltons", trešdienas vakarā triecoties pa piekrasti, īslaicīgi "izsūcot" ūdeni no līča un atsedza līča daļas, kas parasti atrodas zem ūdens.

Neticams skats: viesuļvētra "Miltons" izsūkusi ūde...

"NewsNation" žurnālista Braiena Entina nofilmētajā sižetā redzams, ka tur, kur parasti ir ūdens, ir redzama grunts. "Viss ūdens ir aizplūdis no līča," viņš pārsteigts komentēja.

Tā kā tobrīd bija tumšs, nav skaidrs, cik vērienīga bija ūdens atkāpšanās.

Šī retā parādība notiek, kad spēcīgu vēju ietekmē ūdens tiek uz laiku "izsūkts" no piekrastes līčiem. Floridas Ārkārtas situāciju dienests brīdinājis cilvēkus nestaigāt pa pēkšņi atklājušos jūras dibenu, jo ūdens drīzumā strauji atgriezīsies, radot risku dzīvībai.

Jauns.lv jau vēstīja, ka "Miltons" trešdienas vakarā brāzās pāri Floridas rietumu piekrastei, atnesot stipru vēju un lietu, kamēr jūrā bija augsti viļņi. Pagaidām ziņots par vismaz deviņiem bojā gājušajiem, kamēr vairāk nekā trīs miljoni iedzīvotāju palikuši bez elektrības.

Lai gan "Miltons" jau atstājis Floridas rietumus, pussalas austrumos joprojām ir spēkā brīdinājums par strauju ūdens līmeņa celšanās iespēju.