VIDEO: pie Latvijas robežas baltkrievu robežsargi atrod migranta līķi
Vieta pie robežas, kur atrada migranta līķi (ekrānuzņēmums no video)
Pasaulē

VIDEO: pie Latvijas robežas baltkrievu robežsargi atrod migranta līķi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

8. oktobrī Baltkrievijas robežsargi atraduši pie Latvijas robežas kāda migranta līķi. Viņa mantās atrasti dokumenti, kas pieder 24 gadus vecam Šrilankas pilsonim.

VIDEO: pie Latvijas robežas baltkrievu robežsargi ...

Baltkrievijas Izmeklēšanas komitejas Braslavas rajona pārvalde veic pārbaudi.

Baltkrievijas ziņu aģentūra BelTA vēsta, ka šogad pie Latvijas robežas miruši 10 migranti, bet dienas laikā Baltkrievijā pie robežas ar Eiropas Savienību atrasts jau otrs šāds mirušais.

Savukārt Latvijas Valsts robežsardze pirmdien paziņoja, ka pēdējās trīs dienās no Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas atturēti 62 cilvēki, bet šogad kopumā — 4577 cilvēki. Humānu apsvērumu dēļ šogad Latvijā uzņemti 16 cilvēki.

Valdība nesen nolēma līdz 31. decembrim pagarināt pastiprinātās robežapsardzības režīmu Baltkrievijas pierobežā. Līdz šim šāds režīms bija noteikts līdz 12. septembrim. Pastiprinātās kontroles režīms noteikts Ludzā un Ludzas novada pagastos, Krāslavā un novada pagastos, Augšdaugavas novadā, Daugavpilī un Rēzeknes novada Kaunatas pagastā.

Savukārt Baltkrievijas televīzijā jau ne pirmo gadu rāda sižetus par Latvijas robežsargu "cietsirdību", kad stāsta par Baltkrievijā pie robežas atrastajiem mirušajiem migrantiem, kamēr komentāros ļaudis sašutuši par latviešu "fašistiem", kas nelaiž iekšā migrantus no Āzijas un Āfrikas.

Zīmīgi, ka 8. oktobrī Balkrievijas Izmeklēšanas komiteja ziņoja par divu savainotu un viena miruša migranta atrašanu pie Polijas robežas, komentējot ar frāzēm "Polijas migrācijas politika, kas vērsta uz necilvēcīgu izturēšanos pret bēgļiem, rada aizvien jaunus gadījumus, kad cilvēki iet bojā uz Baltkrievijas robežas", "Viņu zvērībām tiks dots principiāls tiesisks vērtējums."

Tuvo Austrumu un Āfrikas migrantu masveida ievešanu tranzītam uz Rietumeiropu Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko sāka 2021. gada vasarā, pat noorganizējot avioreisus uz Minsku ar solījumu viegli nokļūt Eiropas Savienībā, bet pēc tam migrantus aizvedot uz kaimiņvalstu, galvenokārt, Polijas robežu, kur šie ar varu mēģināja izlauzties cauri nožogojumam. Baltkrievijas pastāvīgais migrantu eksports lika kaimiņvalstīm Latvijai, Polijai, un Lietuvai nostiprināt robežu ar Baltkrieviju.