81 miljons eiro! Lietuvietis laimē lielāko loteriju laimestu Baltijas vēsturē
foto: Bernd Weißbrod/dpa
Iepriekš lielākais loterijas laimests Lietuvā bija 24 miljoni eiro 2022. gadā.
Pasaulē

81 miljons eiro! Lietuvietis laimē lielāko loteriju laimestu Baltijas vēsturē

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

“Eurojackpot" loterijas biļete, kas iegādāta Lietuvas Ķēdaiņos, laimēja teju 81 miljonu eiro lielu džekpotu, ziņo Lietuvas sabiedriskais medijs.

81 miljons eiro! Lietuvietis laimē lielāko loterij...

Biļete, kas precīzi uzminēja piecus galvenos un divus papildu skaitļus, laimēja džekpotu, kura vērtība bija 80,98 miljoni eiro. Laimētais daudzums ir lielākais ne tikai Lietuvas, bet arī Baltijas valstu loteriju vēsturē, norāda loterijas organizētājs."Eurojackpot" loterijas biļete tika iegādāta Norfa veikalā J. Basanavičiaus ielā, Ķēdaiņos.

"Laimētājs ir atsaucies. Mēs gaidām viņu mūsu birojā šonedēļ, un tad būs pieejama plašāka informācija," sacīja loterijas organizatora pārstāvis, piebilstot, ka nevar sniegt sīkāku informāciju. Uz jautājumu, kādas ir iespējas laimēt džekpotu, viņš atbildēja: "Viena iespēja no simts miljoniem.” Iepriekš lielākais loterijas laimests Lietuvā bija 24 miljoni eiro 2022. gadā.

Lietuvas sabiedriskais medijs atgādina, ka azartspēles ir specifisks izklaides veids, kuru pārmērīga lietošana var izraisīt azartspēļu atkarību. Azartspēles var radīt dažādas sociālas un psiholoģiskas problēmas ne tikai spēlmanim, bet arī viņa radiniekiem.