Pasaulē

Krievu okupanti triec artilēriju pret tirgu Hersonā - aculiecinieki apgalvo, ka šauts no tanka

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas karaspēks otrdien, 1. oktobrī, apšaudījis tirgu Hersonas centrā. Ir vairāki mirušie, ziņo Hersonas apgabala militārās administrācijas vadītājs Oleksandrs Prokudins.

Krievu okupanti triec artilēriju pret tirgu Herson...

"Okupanti uzbruka tirgum Hersonas centrā. Apšaude notika tirdzniecības vietās, kur iedzīvotāji no rīta pirka, pārdeva produktus," viņš raksta. Sākotnēji tika ziņots par septiņiem bojāgājušajiem un trim ievainotajiem, taču vēlāk Prokudins precizēja, ka pieci cilvēki gāja bojā un vēl trīs tika ievainoti.

Prokudins galu galā apstiprināja, ka seši cilvēki bija guvuši “ar dzīvību nesavienojamus ievainojumus”, pieci citi ir hospitalizēti, un viens saņēmis medicīnisko palīdzību uz vietas.

Vietējās militārās administrācijas vadītājs Romans Mročko norādīja, ka starp cietušajiem ir 68, 65 un 33 gadus vecas sievietes, kā arī 65 gadus vecs vīrietis. Visiem tika konstatēti sprādzienu un šķembu ievainojumi, kas gūti brīdī, kad viņi atradās ārā Krievijas okupantu apšaudes laikā.

"Krievijas spēki turpina mērķēt uz civiliedzīvotājiem! Hersonas iedzīvotāji, es stingri aicinu šodien nepamest savas mājas, ja vien tas nav absolūti nepieciešams," lūdzis Prokudins.

Saskaņā ar Hersonas apgabala prokuratūras ziņojumu, ap pulksten 9:00 1. oktobrī Krievijas spēki ar artilēriju apšaudīja Hersonas centru, mērķējot uz teritoriju netālu no vietējā tirgus un sabiedriskā transporta pieturas. Ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesa ietvaros saistībā ar kara likumu pārkāpumiem.

Tikmēr vietējais medijs “Most”, atsaucoties uz aculieciniekiem, no notikuma vietas ziņoja, ka Krievijas spēki šāvuši no tanka.