Saniknoti pērtiķi neļauj indietim izvarot 6 gadus vecu meitenīti
Rēzus makaks dusmīgs (foto: Vidapress / ddp)
Pasaulē

Saniknoti pērtiķi neļauj indietim izvarot 6 gadus vecu meitenīti

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Incidents noticis pagājušās nedēļas nogalē Utarpradēšas štata Baghpatā, kur kāds svešinieks ar draudiem licis meitenītei iet sev līdzi un ievedis viņu pamestā ēkā, izģērba un mēģināja izvarot, taču ļaundarim uzbrucis pērtiķu bars, vēsta "Times of India".

Saniknoti pērtiķi neļauj indietim izvarot 6 gadus ...

Nelietis aizbēdzis, bet meitenīte šoka stāvoklī atgriezusies mājās un par notikušo pastāstījusi vecākiem, kuri vērsušies policijā.

"Meita spēlējās uz ielas, kad noziedznieks viņu aizveda. Novērošanas kamerās nofilmēts, kā viņš ved meitenīti pa šauru ieliņu. Viņu vēl vajadzēs atpazīt. Viņš draudēja manam bērnam, ka viņu nogalinās. Mana meita vairs nebūtu dzīva, ja nebūtu iejaukušies pērtiķi," pastāstīja meitenītes tēvs.

Vietējā policija paziņojusi, ka izmeklē notikušo un mēģina atrast šo vīrieti.

Savas dabiskās vides zuduma dēļ pērtiķi daudzviet Indijā dzīvo pilsētās, bet dažas sugas, jo īpaši rēzus makaki ir bēdīgi slaveni ar agresīvu izturēšanos, ja jūtas apdraudēti. Tomēr daudzi indieši ar bijību izturas pret pērtiķiem, viņus uzskatot par saistītiem ar dievību Hanumānu, kuru atveido ar pērtiķim līdzīgu seju. Viņi bieži lielā skaitā sastopami pie tempļiem, kur ticīgie viņus baro.

Jāpiebilst, ka izvarošanas gadījumu skaits Indijā ir milzīgs, bieži noziedznieki to dara grupās un pat publiskās vietās, nereti savus upurus pēc tam nogalinot. 2012. gadā Deli autobusā grupveidā tika zvēriski izvarota kāda 22 gadus jauna sieviete, kura no baisajām traumām nomira slimnīcā. Viņas nāve izraisīja plašas un pat vardarbīgas demonstrācijas visā valstī. Kaut gan četri no nozieguma pastrādātājiem tika pakārti, šādu noziegumu lavīna nav mazinājusies. 2012. gadā policija Indijā reģistrēja apmēram 25 000 izvarošanas gadījumu, bet 2018. gadā vidēji ik pēc 15 minūtēm valstī tika reģistrēti izvarošanas gadījumi, un tikai Covid-19 pandēmijas laikā tika vērots šī skaita kritums. Pēdējie dati ir par 2022. gadu, un šajā laikā ir ziņots par vairāk nekā 31 000 izvarošanas gadījumiem par spīti tam, ka par izvarošanu Indijā nu draud vismaz 10 gadu ieslodzījums, bet maksimālais sods ir mūža ieslodzījums vai nāvessods. Viens no pēdējiem plašus protestus izraisījušajiem gadījumiem notika Kolkatas slimnīcā, kur izvaroja un nogalināja kādu ārsti.