Pasaulē

Okupanti iznīcinājuši Vuhledaru, kas palīdzējis tiem pavirzīties Ukrainas aizstāvju flangos

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Vuhledara, kas iepriekš bija ērta aizsardzībai, pateicoties tās atrašanās vietai augstienē, cieta ievērojamus postījumus Krievijas vadāmo aviācijas bumbu (KAB) aktīvo triecienu dēļ. Tā rezultātā ienaidniekam izdevies pavirzīties Ukrainas aizsardzības flangos.

Okupanti iznīcinājuši Vuhledaru, kas palīdzējis ti...

To paziņojis Dezinformācijas apkarošanas centra vadītājs Andrijs Kovaļenko, liecina viņa vēstījums "Telegram".

"Iepriekš šo pilsētu bija ērti aizstāvēt, tā atrodas augstienē, taču, frontē aktīvi ierodoties KAB, ienaidniekam izdevās to sagraut un pavirzīties uz flangu.

foto: EPA/Scanpix
Krievu okupantu ipzostītā Vuhledara 2023. gada 16. jūlijā.
Krievu okupantu ipzostītā Vuhledara 2023. gada 16. jūlijā.

Pēc viņa teiktā, tieši KAB un aviācijas izmantošana ir vienīgais faktors, kas ļauj ienaidnieka kājniekiem virzīties uz priekšu.

Situācija Vuhledarā

Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs 24. septembra vēstījumā ziņoja, ka Vremivas virzienā, Doneckas apgabala Pavlovkas un Vuhledaras apkaimē, ienaidnieks veicis astoņus mēģinājumus ieņemt Ukrainas pozīcijas. Visus uzbrukumus Ukrainas aizstāvji veiksmīgi atvairījuši.

Iepriekš "Deep State" analītiķi atzīmēja, ka Krievijas armija cenšas ielenkt Vuledaru. Viņi atzīmēja situācijas pasliktināšanos ap pilsētu, jo 72. mehanizētās kājnieku brigādes rotācijas trūkuma dēļ komanda bija spiesta piesaistīt teritoriālo aizsardzības spēku rezerves, kas nespēja aizturēt ienaidnieka uzbrukumu. Tas lika uzbrukuma bataljonam paplašināt aizsardzības zonu kaujas zonā.