Romas pāvests aicina ASV prezidenta vēlēšanās balsot par "mazāko ļaunumu". Abi kandidāti, viņaprāt, iestājas "pret dzīvību"
foto: BACKGRID/ Vida Press
Romas pāvests Francisks.
Pasaulē

Romas pāvests aicina ASV prezidenta vēlēšanās balsot par "mazāko ļaunumu". Abi kandidāti, viņaprāt, iestājas "pret dzīvību"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Romas pāvests Francisks paziņojis, ka ASV dzīvojošajiem katoļiem gaidāmajās prezidenta vēlēšanās būtu jābalso par "mazāko ļaunumu".

Romas pāvests aicina ASV prezidenta vēlēšanās bals...

Abi ASV prezidenta amata pretendenti iestājas "pret dzīvību" gan tas, kurš izsviež migrantus, gan tas, kurš nogalina bērnus, paziņoja Francisks, atbildot žurnālistiem, kas viņu pavada braucienā pa Dienvidaustrumāziju un Okeāniju.

Vienlaikus Romas katoļu baznīcas galva uzsvēra, ka, viņaprāt, ASV iedzīvotājiem ir jāpilda pilsoņa pienākums un jānobalso, vienlaikus izvēloties "mazāko ļaunumu". "Kurš ir mazākais ļaunums, sieviete vai vīrietis? Es nezinu," viņš paziņoja, piebilstot, ka atbilde uz šo jautājumu katram jāatrod pašam sev. Francisks arī norādīja, ka pats viņš nav ASV pilsonis un viņam nav balsstiesību.

Nosaukt republikāņu kandidāta Donalda Trampa (viens no viņa programmas punktiem ir cīņa pret nelikumīgo migrāciju) un demokrātu kandidātes Kamalas Harisas (viņa aizstāv abortu tiesības) vārdu Francisks nevēlējās. ASV ir aptuveni 67 miljoni katoļu (aptuveni 20% iedzīvotāju). ASV prezidenta vēlēšanas paredzētas 2024. gada 5. novembrī.