Petīciju, lai Latvija izdotu britu zēna nāvējošā notriekšanā vainoto Dolāru Aleksanderu, parakstījuši jau vairāk nekā 60 000 cilvēku
foto: West Midlands Police
Latvijas pilsoni tur aizdomās par 12 gadus veca zēna nāvējošu notriekšanu Lielbritānijā.
Pasaulē

Petīciju, lai Latvija izdotu britu zēna nāvējošā notriekšanā vainoto Dolāru Aleksanderu, parakstījuši jau vairāk nekā 60 000 cilvēku

Santa Hincenberga

Jauns.lv

12 gadus vecais britu zēns Kītons Slaters gāja bojā pēc tam, kad viņu 14. jūnijā, atgriežoties no skolas, notrieca melns BMW, kuru vadīja Latvijas pilsonis Dolārs Aleksanders. Bojāgājušā zēna vecāku izveidotā petīcija, lai Aleksanders tiktu izdots no Latvijas, savākusi jau vairāk nekā 60 000 parakstu.

Petīciju, lai Latvija izdotu britu zēna nāvējošā n...

Jau vēstīts, ka Latvijas pilsonis Dolārs Aleksanders no notikuma vietas aizbēga un tiek meklēts jau gandrīz trīs mēnešus.  Neatkarīga labdarības organizācija "Crimestoppers" ir izsludinājusi atlīdzību līdz 10 000 sterliņu mārciņu apmērā par informācijas sniegšanu, kas ļautu vīrieti atrast un aizturēt.

Luīze un Klints Slāteri stāsta, ka katru piektdienu viņi nemitīgi dodas uz vietu, kur viņu mīļoto dēlu Kītonu traģiski notrieca BMW. Luīze paskaidroja, ka viņi dodas uz šo vietu laikā, kad “eņģeļi paņēma viņu dēlu” - plkst. 16.30. “Mēs ejam uz turieni, zinot, ka tieši tur viņš aizgāja un eņģeļi viņu paņēma, lai gūtu nelielu mierinājumu.”

“Mēs vienkārši jūtam, ka, ja esam tur, kur viņš patiesībā nomira, mēs it kā varam ar viņu aprunāties un pateikt viņam: “Mēs tevi pieskatām, mēs tevi sargājam, mēs grasāmies pārliecināties, ka mēs visu sakārtosim,” stāsta Luīze.

Pāris ir guvis mierinājumu ne tikai apmeklējot vietu, kur piektdien, 14. jūnijā, tika nežēlīgi atņemta viņu dēla jaunā dzīvība, bet arī no cilvēku atbalsta visā pilsētā. “Mana sirds patiešām jūtas tukša, bet ir sajūta, ka tā atkal piepildās, tā nekad vairs nebūs pilna, bet tas ļoti palīdz,” teica viņa mamma.

Taču papildus neiedomājamām bēdām pāris joprojām ir dusmīgs, ka 21 gadu vecais Dolars Aleksanders, kuru policija meklēja saistībā ar letālo avāriju, joprojām atrodas brīvībā. Viņi aicina panākt taisnīgumu viņu mazajam dēlam un ir izveidojuši petīciju vietnē Change.org.

Luīze un Klints uzskata, ka Aleksanders ir aizbēdzis uz Latviju, un tāpēc viņi aicina Latvijas varas iestādes izdot 21 gadu veco vīrieti. 22. augustā iesniegto petīciju ir parakstījuši jau vairāk nekā 60 000 cilvēku.

Mamma Luīze sacīja: “Šī petīcija ir ne tikai par viņa nogādāšanu atpakaļ Anglijā, lai viņš atbildētu par savām darbībām, bet arī par pierādījumu tam, ka taisnīgums var tikt izpildīts neatkarīgi no tā, kur apsūdzētais varētu slēpties. Mēs uzskatām, ka Kroņa prokuratūras dienesta rīcībā ir pārliecinoši pierādījumi pret Aleksanderu, taču bez viņa klātbūtnes tiesā tiesas process nevar notikt.”

“Mēs aicinām valdību nodrošināt Aleksandra izdošanu no Latvijas. Mēs lūdzam, lai mūsu sāpes tiktu atzītas, lai cietušo un viņu ģimeņu tiesības būtu svarīgākas par tiem, kas izvēlas neievērot likumu. Lūdzu, parakstiet šo lūgumrakstu un pievienojiet savu balsi mūsu cīņai.”

Rietummidlendas policija norādījusi, ka aktīvi turpina izmeklēšanu saistībā ar Dolāra Aleksandera atrašanās vietu: “Mēs joprojām koncentrējamies uz to, lai pēc iespējas ātrāk panāktu taisnīgumu Kītonam un viņa ģimenei.”