Lielbritānijā notriektā zēna vecāki aicina Latviju izdot starptautiskajā meklēšanā izsludināto Dolāru Aleksanderu
foto: West Midlands Police
Lielbritānijā izsludina milzīgu atlīdzību par meklēšanā izsludinātā Latvijas valstspiederīgā atrašanu.
Pasaulē
2024. gada 27. augustā, 13:28

Lielbritānijā notriektā zēna vecāki aicina Latviju izdot starptautiskajā meklēšanā izsludināto Dolāru Aleksanderu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Jūlija beigās Lielbritānijā zemes klēpī tika guldīts 12 gadus vecais Kītons Slaters, kuru nāvējoši notrieca Latvijā dzimušais Dolārs Aleksanders. Kamēr Aleksanders joprojām tiek meklēts, Kītona vecāki vērsušies ar aicinājumu Latvijai izdot Aleksanderu.

Lielbritānijā notriektā zēna vecāki aicina Latviju...

12 gadus vecais Kītons Slaters gāja bojā pēc tam, kad viņu 14. jūnijā, atgriežoties no skolas, notrieca melns BMW. Vīrietis, kas identificēts kā Latvijas pilsonis Dolārs Aleksanders, no notikuma vietas aizbēga un tiek meklēts jau vairāk nekā 10 nedēļas. 

Neatkarīga labdarības organizācija "Crimestoppers" ir izsludinājusi atlīdzību līdz 10 000 sterliņu mārciņu apmērā par informācijas sniegšanu, kas ļautu vīrieti atrast un aizturēt.

Kamēr detektīvi joprojām turpina meklēt 21 gadu veco Dolāru Aleksanderu, Kītona vecāki Luīze un Klints Slateri aicina panākt taisnīgumu viņu dēla labā.

Vairākas dienas pēc traģēdijas lidostās tika izsludināta paaugstināta trauksme, taču Luīze un Klints uzskata, ka Aleksanders jau bija aizbēdzis uz Latviju, un tāpēc viņi aicina Latvijas varas iestādes izdot 21 gadu veco vīrieti. 22. augustā uzsākto lūgumrakstu ir parakstījuši jau vairāk nekā 2600 cilvēku.

Mamma Luīze sacīja: “Šī petīcija ir ne tikai par viņa nogādāšanu atpakaļ Anglijā, lai viņš atbildētu par savām darbībām, bet arī par pierādījumu tam, ka taisnīgums var tikt izpildīts neatkarīgi no tā, kur apsūdzētais varētu slēpties. Mēs uzskatām, ka Kroņa prokuratūras dienesta rīcībā ir pārliecinoši pierādījumi pret Aleksanderu, taču bez viņa klātbūtnes tiesā tiesas process nevar notikt.”

Viņa norāda, ka katru gadu Apvienotajai Karalistei tiek izdoti simtiem aizdomās turētu noziedznieku. Tikai 2018. gadā vien vairāk nekā 150 cilvēku stājās tiesas priekšā Apvienotajā Karalistē pēc izdošanas no Eiropas Savienības valstīm. “Neraugoties uz to, mūsu ģimene un Kītons vēl nav sastapušies ar taisnīgumu,” piebilda Luīze.

Viņa aicināja nodrošināt, lai Aleksanders tiktu izdots no Latvijas: “Mēs lūdzam, lai mūsu sāpes tiktu atzītas, lai cietušo un viņu ģimeņu tiesības būtu svarīgākas par tiem, kas izvēlas neievērot likumu. Lūdzu, parakstiet šo lūgumrakstu un pievienojiet savu balsi mūsu cīņai.”