Peskovs komentējis Putina izteikumus par nākamo ASV prezidentu
foto: Kommersant/ Vida Press
Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs.
Pasaulē
2024. gada 7. septembrī, 05:23

Peskovs komentējis Putina izteikumus par nākamo ASV prezidentu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs atbildējis uz jautājumu, vai Vladimira Putina paustais atbalsts ASV prezidenta amata kandidātei Kamalai Harisai ir joks.

Peskovs komentējis Putina izteikumus par nākamo AS...

Putins ceturtdien intervējamam paziņoja, ka dod priekšroku Harisai, nevis Donaldam Trampam, kā iemeslu minot viņas "infekciozos" smieklus, kādēļ viņa varētu būt mazāk tendēta sodīt Krieviju ar sankcijām, raksta "Reuters". Jautāts, vai Putins runāja nopietni, Peskovs reportieriem sacīja: "Kad viņam jautā par starptautiskajām lietām, viņš tās komentē."

Runājot par viņa toni, ārzemēs ieinteresētiem cilvēkiem jāmēģina pašiem to interpretēt." Tikmēr Baltā namā ceturtdien paziņoja, ka Putinam jāpārtrauc komentēt novembrī gaidāmās ASV prezidenta vēlēšanas. Peskovs sacīja, ka Putina prioritāte ir Krievijas labklājība, un "Amerikas lietas nevar būt un nav prezidenta darba kārtības augšgalā".

Pati Harisa šā gada maijā "The Drew Barrymore Show" skaidroja, ka šādu smiešanās manieri viņa mantojusi no mammas. "Es izaugu kopā ar daudzām sievietēm, kuras smējās no visas sirds," viņa sacīja.  Vēl nesen Tramps sev ierastajā džentlmeņa garā Harisas smieklus nodēvēja par "jukuša cilvēka smiekliem". Kaut gan pats Tramps tik gardi nemēdz publiski smieties, viņa paša humors reti kad pārspēj pirmklasnieka jociņu līmeni.