Norvēģijā iemīļotais "krievu spiegu" baltvalis Hvaldimirs, iespējams, miris vardarbīgā nāvē
foto: Ekrānšāviņš
Hvladimira mirstīgās atliekas tika atrastas sestdien.
Pasaulē
2024. gada 4. septembrī, 23:35

Norvēģijā iemīļotais "krievu spiegu" baltvalis Hvaldimirs, iespējams, miris vardarbīgā nāvē

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv / LETA

Par "krievu spiegu" uzskatītā vietējā slavenība Hvaldimirs, kura ķermeni divi zvejnieki atrada sestdien, ticis nonāvēts, vēsta Norvēģijas dabas aktīvisti.

Norvēģijā iemīļotais "krievu spiegu" baltvalis Hva...

Hvaldimirs bija apmēram 15 gadus vecs, bet baltvaļi mēdz nodzīvot līdz pat 60 gadiem, tādēļ viņa pāragrā došanās mūžībā daudziem šķita aizdomīga. "Tas ir absolūti šausmīgi. Viņš vēl piektdien izskatījās labā stāvoklī, tādēļ jānoskaidro, kas ar viņu varēja notikt," pēc vaļa atrašanas vēstīja Norvēģijas bezpeļņas organizācijas "Marine Mind" dibinātājs Sebastians Strands.

Savukārt, cita Hvladimira aizstāve un organizācijas "One Whale" dibinātāja Regīna Hauga trešdien Norvēģijas policijā iesniegusi sūdzību, lūdzot par notikušo uzsākt kriminālizmeklēšanu. Viņa, pēc baltvaļa līķa apskates, sociālajos tīklos norādījusi, ka "tam uz ķermeņa esot manītas vairākas ložu izraisītas brūces". 

"Marine Mind" dibinātājs Sebastians Strands pēc Haugas apgalvojumiem apstiprinājis, ka "arī viņš uz vaļa ķermeņa manījis "liecības", tomēr viņš uzsver, ka šajā brīdī nekādus secinājumus vēl nevar izdarīt".

Baltvalis pirmdien tika nogādāts tuvējā Norvēģijas veterinārā institūta filiālē, kur viņam tiks veikta autopsija. Klīnika sola oficiālu ziņojumu par vaļa nāves iemesliem publicēt trīs nedēļu laikā. Vietējie likumsargi norāda, ka tiks skaidroti notikuma apstākļi un izvērtēts, vai konkrētajā gadījumā nepieciešams veikt izmeklēšanu.