Krieviju SVF pārstāvēs sankcijām pakļautā Judajeva
foto: REUTERS/SCANPIX
Ksenija Judajeva.
Pasaulē
2024. gada 4. septembrī, 07:04

Krieviju SVF pārstāvēs sankcijām pakļautā Judajeva

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Krieviju Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) valdē turpmāk pārstāvēs sankcijām pakļautā Ksenija Judajeva, otrdien paziņojis Maskavas līdzšinējais pārstāvis Aleksejs Možins.

Krieviju SVF pārstāvēs sankcijām pakļautā Judajeva...

Judajeva ir bijusī Krievijas Centrālās bankas prezidenta pirmā vietniece, bet šobrīd ieņem bankas prezidentes Elvīras Nabiuļinas padomnieces amatu.

"Jā, apstiprinu. No 1.novembra Ksenija būs Krievijas izpilddirektors IMF," e-pasta vēstulē aģentūrai AFP pavēstījis Možins, apstiprinot Krievijas propagandas ruporu TASS un RIA izplatītās ziņas.

Možins šajā krēslā atradies kopš 1996.gada, un šobrīd viņš ir visilgāk amatā esošais SVF valdes loceklis.

Judajeva bija pirmajā ASV sankciju kārtā, ko Vašingtona vērsa pret Maskavu 2022.gada 20.aprīlī, divus mēnešus pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā. Viņa sankcijām tika pakļauta gan kā Krievijas Centrālās bankas, gan kā komercbankas "Otkritie" darbiniece.

Teorētiski ASV sankcijām pakļautām personām ir liegta ieceļošana Savienotajās Valstīs, lai gan SVF galvenā mītne atrodas Vašingtonā.

Sankcijas paredz arī jebkuru līdzekļu iesaldēšanu, kas tieši vai netieši pieder sankcijām pakļautajām personām, bet jebkuram ASV uzņēmumam vai pilsonim iesaistīties jebkādos komerciālos vai finansiālos darījumos ar šīm personām ir aizliegts.