Pasaulē
2024. gada 3. septembrī, 15:38

Raķešu triecienā Poltavā nogalināti vairāk nekā 50 cilvēki

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas raķešu triecienā Poltavā nogalināti vairāk nekā 50 cilvēki un 219 ievainoti, paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Raķešu triecienā Poltavā nogalināti vairāk nekā 50...

Krievija otrdien uzbrukusi militārajam institūtam Poltavas pilsētas centrā, veicot vienu no nāvējošākajiem vienreizējiem triecieniem karā. Zelenskis stāstīja, ka Krievijas spēki uzbrukuši ar divām ballistiskajām raķetēm, sabojājot Militārā sakaru institūta ēku. Raķetes trāpījušas arī slimnīcai.

"Cilvēki bija iesprostoti zem drupām. Daudzi cilvēki tika izglābti, bet vairāk nekā 219 tika ievainoti. Diemžēl ir daudz upuru. Šobrīd mēs zinām, ka tika nogalināti vairāk nekā 50 cilvēki. Izsaku visdziļāko līdzjūtību visiem viņu tuviniekiem un mīļajiem,” norādīja Zelenskis.

Viņš piebilda, ka devis rīkojumu veikt pilnīgu un ātru uzbrukuma apstākļu izmeklēšanu. "Krievija noteikti tiks saukta pie atbildības par šo triecienu," ziņojumapmaiņas lietotnē "Telegram" sacīja Zelenskis. 

Viņš atkārtoja savus aicinājumus izveidot lielāku Rietumu pretgaisa aizsardzību un mudināja sabiedrotos atļaut savus tāla darbības rādiusa ieročus izmantot triecieniem dziļāk Krievijas teritorijā, lai aizsargātu Ukrainu. "Mēs turpinām mudināt ikvienu pasaulē, kam ir tiesības apturēt šo teroru: Ukrainai ir vajadzīgas pretgaisa aizsardzības sistēmas un raķetes tagad, nevis glabāšanā. Tālie triecieni, kas var pasargāt mūs no krievu terora, ir vajadzīgi tagad, nevis vēlāk. Katra kavēšanās diena, diemžēl, nozīmē vairāk zaudētu dzīvību. Mūžīga piemiņa visiem tiem, kuru dzīvības atņēma Krievija,” sacīja Zelenskis.