Pasaulē
2024. gada 22. augustā, 13:28

Miljardieri un viņa meitu atrod zem matračiem: jaunas detaļas par superjahtas avāriju Itālijā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pirmdien visu pasauli pāršalca ziņa, ka pie Sicīlijas krastiem avarējusi jahta "Bayesian", uz kuras atradās "britu Bils Geitss" Maikls Linčs un viņa tuvinieki. Vēlāk atklājās, ka miljardieris un viņa meita gājuši bojā.

Miljardieri un viņa meitu atrod zem matračiem: jau...

59 gadus vecais britu tehniskais magnāts sarīkojis ballīti tuviniekiem un vairākiem kolēģiem uz greznas jahtas. Linčs svinēja attaisnojumu krāpšanas lietā. Nekas neparedzēja nelaimi, kad pēkšņi kuģis iekļuva vētrā un burtiski minūtes laikā nogrima. Uz klāja atradās 22 cilvēki, daļa no viņiem izglābās.

Taču multimiljonārs un viņa meita gāja bojā, viņi nespēja izkļūt no kajītes. Ūdenslīdēji pārmeklēja jahtu un atrada tikai Maikla un 18 gadus vecā Hannas līķus. Viņu mirstīgās atliekas tika atrastas starp matračiem. Aculiecinieki novērojuši, kā viņus ar ugunsdzēsības dienesta kuteri maisos aizved. Šobrīd zināms, ka bojā gājuši seši cilvēki, viens skaitās pazudis. Varas iestādes pagaidām neapstiprina viņu identitātes. Iepriekš atklājās, ka bojā gājis šefpavārs - kanādietis Rekaldo Tomass.

Bez Maikla Linča un Hannas uz klāja atradās arī viņa sieva Andžela Bakaresa. Pēc izglābšanās biznesmeņa dzīvesbiedre medijiem stāstījusi, ka četros no rīta kopā ar vīru pamodusies, jo laiva sasvērusies, bet pēc pusstundas tā nogrimusi. Investīciju bankas "Morgan Stanley International" priekšsēdētāja Džonatana Blūmera liktenis paliek mīkla. Maikla draugs uzstājās kā liecinieks viņa skaļajā lietā. Arī Blūmera dzīvesbiedre Džūdija skaitās bezvēsts pazudusi. 

Jurists Kriss Morvillo, tāpat kā Blūmers, palīdzēja Linčam uzvarēt tiesā. Pēdējā publikācijā sociālajos tīklos viņš pateicās kolēģiem par palīdzību, viņš uzrunāja arī ģimeni. "Un visbeidzot milzīgs paldies manai pacietīgajai un neticamajai sievai Nedai Morvilo (arī viņa pazuda pēc jahtas katastrofas) un manām divām stiprajām un skaistajām meitām, Sabrinai Morvilo un Sofijai Morvilo. Tas viss nebūtu iespējams bez jūsu mīlestības un atbalsta. Esmu tik priecīgs būt mājās. Un viņi visi dzīvoja ilgi un laimīgi …" viņš rakstīja.

Brīnumainā kārtā izglābās "Clifford Chance" vecākā juriste Eila Ronalda, Linča partnere vienā no firmām Šarlote Golunska, viņas izredzētais Džeimss Emslijs un abu gadu vecā meita, jahtas kapteinis Džeimss Kalfīlds, kā arī apkalpes locekļi Lija Rendala, Katja Čikena un Leo Epels.