Krievijas ĀM pārstāve Zaharova žēlojas: "nacistu pēctece" Latvija palīdz Ukrainai uzbrukt Krievijai
Marija Zaharova (foto: Vidapress / Sipa USA)
Pasaulē

Krievijas ĀM pārstāve Zaharova žēlojas: "nacistu pēctece" Latvija palīdz Ukrainai uzbrukt Krievijai

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Latvijas lēmums piegādāt kaujas dronus Ukrainai nozīmē Latvijas iesaisti “Ukrainas konfliktā”, palīdzot tai uzbrukt Krievijai. Neko citu no “nacistu idejiskās mantinieces” nemaz nevar gaidīt, svētā sašutumā paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova.

Krievijas ĀM pārstāve Zaharova žēlojas: "nacistu p...

Ar savu “kašķīgas tirgus sievas” stilu pazīstamā Zaharova kārtējo reizi stāstīja, kāda nacistu valsts ir Latvija. “Diemžēl Latvijas mūsdienu reālijās savādāk nemaz nevar būt, vietējā politiskā elite gandrīz pilnībā sastāv no “Waffen SS” idejiskiem mantiniekiem, kuri ģenētiskā līmenī neieredz Krieviju,” paziņoja Zaharova.

“Rīgas naidīgās darbības spēj tikai paildzināt Kijivas režīma agoniju un neietekmēs SMO [speciālā militārā operācija, kā Krievijā liekulīgi dēvē jau divarpus gadus notiekošo asiņaino invāziju Ukrainā — red.] rezultātus,” viņa piebilda, vienlaikus apsūdzot Latviju kara eskalācijā. “Oficiālā Rīga provocē karadarbības ģeogrāfijas paplašināšanos, neslēpjot ļaunu prieku par to, ka Latvijas ieročus [Ukrainas prezidenta] Volodimira Zelenska režīms izmanto pret mierīgajiem iedzīvotājiem un Krievijas pilsētām.”

Nesen Latvijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka nosūtīs uz Ukrainu 500 dronus, savukārt jūlijā paziņoja par uzsākto pakāpenisku dronu piegādi Ukrainai, informējot par kopskaitā vairāk nekā 2500 dažāda veida dronu plānoto piegādi.

Jāatgādina, ka 6. augustā Ukrainas armija pirmo reizi uzsāka sauszemes militāru operāciju pašas Krievijas teritorijā, iebrūkot Kurskas apgabalā un izraisot Krievijā histēriju, Zaharovai prasot starptautiskajai sabiedrībai nosodīt Ukrainas "teroristisko iebrukumu". Līdz tam Krievija bija pieradusi nesodīti nopostīt Ukrainas pilsētas un nogalināt tās iedzīvotājus, sagrābtās teritorijas anektējot savā sastāvā, un Ukrainas pretuzbrukums pārsteidza to nesagatavotu.

Papildus tam Zaharova pastāvīgi apsūdzējusi Baltijas valstis nacismā, bet propagandisti aicinājuši tām uzšaut ar kodolieročiem vai anektēt.