Baidens: es būšu labākais brīvprātīgais, kādu Harisas un Volca nometne jebkad redzējusi
foto: Annabelle Gordon / CNP / SplashNews.com/ Vida Press
Baidens sola būt Harisas kampaņas "labākais brīvprātīgais".
Pasaulē

Baidens: es būšu labākais brīvprātīgais, kādu Harisas un Volca nometne jebkad redzējusi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

ASV prezidents Džo Baidens pirmdien Čikāgā Demokrātu partijas nacionālajā konventā solīja, ka būs "labākais brīvprātīgais" demokrātu Baltā nama kandidātes, patlabanējās viceprezidentes Kamalas Harisas, priekšvēlēšanu kampaņā.

Baidens: es būšu labākais brīvprātīgais, kādu Hari...

"Es solu, ka būšu labākais brīvprātīgais, kādu Harisas un [Tima] Volca nometne jebkad ir redzējusi," noslēdzot aptuveni stundu garo uzrunu, sacīja Baidens.

Uzrunā prezidents arī pieminēja palestīniešu atbalsta demonstrācijas, kas Čikāgā notika netālu no konventa norises vietas.

"Protestētājiem ielās ir taisnība. Abās pusēs tiek nogalināti daudzi nevainīgi cilvēki," Baidens sacīja savā atvadu runā konventā, piebilstot, ka ir pienācis laiks "izbeigt šo karu".

Baidens arī mudināja amerikāņus gādāt, lai Baltā nama "Ovālajā kabinetā nonāk prokurore, nevis notiesāts noziedznieks", šādi izsakoties par patlabanējo viceprezidenti, kas savulaik bijusi prokurore, un viņas republikāņu sāncensi Donaldu Trampu, kas nule saņēmis notiesājošu spriedumu vienā no savām prāvām.

Gazas karš ir viens no jautājumiem, par kuru ASV demokrātu rindās ir asas domstarpības.

ASV administrācijas atbalsts Izraēlai mazinājis interesi par demokrātu kandidātiem musulmaņu un arābu izcelsmes amerikāņu vēlētāju vidū, kas reiz bija uzticams demokrātu vēlētāju bloks, jo īpaši svārstīgajos štatos.

Baidens savā runā sacīja, ka viņa administrācija turpinās strādāt, lai "panāktu mieru un drošību Tuvajos Austrumos".

"Mēs strādājam visu diennakti... lai novērstu plašāku karu un atkal savestu ķīlniekus kopā ar viņu ģimenēm, kā arī tagad strauji palielinātu humāno palīdzību veselības un pārtikas jomā Gazā, lai izbeigtu palestīniešu civiliedzīvotāju ciešanas un beidzot, beidzot panāktu pamieru un izbeigtu šo karu," sacīja Baidens.