ASV valsts sekretārs: šī, visticamāk, ir pēdējā iespēja izvest ķīlniekus no Gazas un nodrošināt pamieru
foto: Vida Press
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.
Pasaulē

ASV valsts sekretārs: šī, visticamāk, ir pēdējā iespēja izvest ķīlniekus no Gazas un nodrošināt pamieru

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/The Guardian

Šī ir, iespējams, pēdējā iespēja izvest ķīlniekus no Gazas un nodrošināt pamieru, uzskata ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

ASV valsts sekretārs: šī, visticamāk, ir pēdējā ie...

“Šis ir izšķirošais brīdis - iespējams labākā, varbūt pat pēdējā iespēja, dabūt ķīlniekus mājās, panākt pamieru un nostādīt visus uz labāka ceļa uz ilgstošu mieru un drošību,” sacīja Blinkens.

Blinkens sacīja, ka prezidents Džo Baidens viņu ir nosūtījis “panākt, lai šī vienošanās tiktu panākta līdz robežai un galu galā pār to”. “Ir pienācis laiks to pabeigt,” sacīja Blinkens.

Ir arī laiks pārliecināties, ka neviens neveic nekādus pasākumus, kas varētu izjaukt šo procesu.

"Mēs strādājam pie tā, lai nodrošinātu, ka nenotiek eskalācija, ka nenotiek provokācijas, ka netiek veiktas darbības, kas jebkādā veidā varētu attālināt mūs no šīs vienošanās panākšanas pāri robežlīnijai vai, ja uz to ir runa, saasināt konfliktu uz citām vietām un palielināt tā intensitāti," pauda ASV valsts sekretārs.

Valsts sekretārs, kas ieradies vizītē, sacīja, ka Izraēlā ir “trauksmains brīdis” un brīdināja, ka nevajadzētu veikt nekādus pasākumus, kas varētu palielināt spriedzi reģionā, ņemot vērā Irānas un Libānas “Hezbollah” draudus atriebties par divu kaujinieku līderu nesenajām slepkavībām.

Izraēlas prezidents Ichaks Hercogs sacīja, ka izraēlieši vēlas, lai “pēc iespējas ātrāk” tiktu atgriezti ķīlnieki, kas joprojām tiek turēti Gazā kopš 7. oktobra uzbrukuma, kurš izraisīja karu.
“Nav lielāka humāna mērķa, un nav lielāka humāna mērķa, kā atgriezt mūsu ķīlniekus,” Hercogs sacīja Blinkenam.