"Hamas" izvēlējies jaunu līderi, Izraēla jau plāno, kā viņu likvidēt. Vai Tuvo Austrumu kaujās iesaistīsies arī ASV?
foto: REUTERS/SCANPIX
Palestīnieši par savu jauno līderi ievēl Jahju Sinvaru (plakātā).
Pasaulē

"Hamas" izvēlējies jaunu līderi, Izraēla jau plāno, kā viņu likvidēt. Vai Tuvo Austrumu kaujās iesaistīsies arī ASV?

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kamēr "Hamas" teroristi par savu jauno vadoni izraudzījušies terorismā vainoto Jahju Sinvaru, Izraēlas ārlietu ministrs jau ierosinājis viņu nekavējoties likvidēt. Tikmēr Vašingtona aicinājusi Irānu pārskatīt plaša mēroga uzbrukuma plānus Izraēlai.

"Hamas" izvēlējies jaunu līderi, Izraēla jau plāno...

Irānā turpina izmeklēt bijušā "Hamas" līdera Ismaila Hanijas slepkavību, un patlaban jau aizturēti vairāk nekā 20 cilvēki. Tikmēr "Hamas" par savu jauno politisko līderi iecēlis grupējuma vadītāju Gazas joslā Jahju Sinvaru, kuru Izraēlas armija un amatpersonas vaino 7. oktobra teroruzbrukuma plānošanā Izraēlas mūzikas festivāla apmeklētājiem.

Izraēlas ārlietu ministrs Izraēls Kacs jau publiski izteicies, ka "Hamas" jaunais līderis ir nekavējoties jāiznīcina, jo tikai tā iespējams noslaucīt no zemes šo ļauno organizāciju". Tomēr daudzi eksperti izteic raizes, ka gadījumā ja tas īstenosies, Tuvo Austrumu pulvermuca draud uzsprāgt.

Kamēr jaunievēlētais Irānas prezidents Masuds Pezeškiāns norādījis, ka "liks Izraēlai samaksāt par bijušā "Hamas" līdera Hanijas slepkavību, ASV amatpersonas ir pārliecinātas, ka Irāna ņems vērā Vašingtonas aicinājumu pārskatīt plaša mēroga uzbrukuma plānus Izraēlai, ņemot vērā, ka Hanijas nogalināšanas operācijas laikā Teherānā nav cietis neviens Irānas pilsonis. 

Nākamā lapa: "Hamas" teroristi par savu jauno vadoni izraudzījušies iespējamo 7. oktobra slaktiņa autoru Jahju Sinvaru