1dienas
19stundas
39minūtes
42sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Dabas katastrofu radītie zaudējumi pasaulē pirmajā pusgadā sarukuši līdz 120 miljardiem dolāru, bet joprojām krietni lielāki par dekādes vidējo apmēru
foto: Lita Millere/LETA
Stiprā lietus un vētras postījumi Kauguru parkā; 29.07.2024.
Pasaulē

Dabas katastrofu radītie zaudējumi pasaulē pirmajā pusgadā sarukuši līdz 120 miljardiem dolāru, bet joprojām krietni lielāki par dekādes vidējo apmēru

Jauns.lv/LETA

Dabas katastrofu un ārkārtēju laikapstākļu radītie zaudējumi pirmajā pusgadā pasaulē samazinājušies līdz 120 miljardiem ASV dolāru, salīdzinot ar 152 miljardiem dolāru attiecīgajā laika periodā pērn, liecina trešdien publiskotā Šveices pārapdrošināšanas kompānijas "Swiss Re" apkopotā informācija.

Dabas katastrofu radītie zaudējumi pasaulē pirmajā...

Vētras un plūdu izpostītā Jelgava. 29.07.2024.

Taču šie zaudējumi ir par 31% lielāki nekā desmit gadu vidējais rādītājs gada pirmajā pusē.

Apdrošinātāji pirmajā pusgadā sedza dabas katastrofu nodarītos zaudējumus 60 miljardu dolāru apmērā, kas ir tāds pats apmērs, kā gadu iepriekš.

Par vētru nodarītajiem zaudējumiem apdrošinātāji janvārī-jūnijā izmaksāja 42 miljardus dolāru, kas ir visu laiku augstākais līmenis. Turklāt vētru nodarītie zaudējumi veidoja 70% no kopējiem maksājumiem.

Kaķu, suņu un citu zvēriņu evakuācija no applūdušās dzīvnieku patversmes Jelgavā. 29.07.2024.

Plūdi Vācijā 2024.g. maija beigas - jūnija sākums

Vācijas dienvidos spēcīgas lietavas izraisījušas plašus plūdus, vairākos apgabalos diennakts laikā bija nolijis vairāk nekā mēneša norma.