Parīze piedzīvo tūrisma kritumu
foto: Shutterstock
Trimfa arka Parīzē.
Pasaulē
2024. gada 31. jūlijā, 19:13

Parīze piedzīvo tūrisma kritumu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/ euronews

Parīze piedzīvo tūrisma kritumu, neskatoties uz to, ka šobrīd tur notiek olimpiskās spēles.

Parīze piedzīvo tūrisma kritumu...

Parīze apstiprina nepareizo priekšstatu, ka olimpisko spēļu rīkotājpilsētās ir liels tūristu pieplūdums. Aviācijas izlūkošanas kompānijas OAG galvenais analītiķis Džons Grants skaidroja, ka: " Regulārie ceļotāji olimpisko spēļu laikā paliek mājās." Iepriekšējos gados Londona, Atēnas un Atlanta novēroja, ka tūristu skaits bija samazinājies, kad tās rīkoja vasaras spēles. "Tas vienkārši nekad nesniedz gaidīto rezultātu," piebilda Grants.

Zaudējumi aviokompānijām

Lielas aviokompānijas piedzīvo ievērojamus zaudējumus. Pagājušajā nedēļā “AirFrance-KLM’” paziņoja, ka sagaida trešā ceturkšņa ieņēmumu samazinājumu no 170 miljoniem eiro līdz 150 miljoniem eiro, jo trūkst pieprasījuma pēc ceļojumiem uz Parīzi šovasar.

Aviokompānija identificēja problēmas jau šī mēneša sākumā. 1. jūlijā tika paziņots, ka lidojumi uz un no Parīzes jāuzlabo salīdzinājumā ar citām lielajām Eiropas pilsētām. Tas ne tikai samazināja interesi, bet "starptautiskie tirgi ievērojami izvairās no Parīzes," norādīja kompānija. Līdzīgi “Delta Airlines” arī prognozēja milzīgus zaudējumus, jo būtiski samazinājās lidojumu skaits uz Parīzi vasaras spēļu laikā. 

Viesnīcas un Airbnb

Viesnīcas un Airbnb piedzīvo būtiskus zaudējumus Parīzes olimpisko spēļu laikā. Viesnīcas sekoja aviokompāniju piemēram, sākotnēji palielinot cenas, lai varētu nopelnīt uz tūristu “plūsmas” tikai lai atklātu, ka tās šobrīd ir spiestas piedāvāt atlaides, jo mazs cilvēku rezervē istabiņas.

Airbnb saimnieki arī samazinājuši cenas vairāk nekā uz pusi. Divu guļamistabu dzīvoklis bēniņos netālu no Parīzes Dievmātes katedrāles no 1407 ASV dolāriem (1300,08 eiro) vienai naktij tika izmainīts uz 683 ASV dolāriem (631 eiro) olimpisko spēļu sākumā - kas ir zemāk nekā tiek piedāvātas rudens sezonā.