Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Tramps: es saņēmu lodi demokrātijas vārdā
foto: MediaPunch / BACKGRID/ Vida Press
Donalds Tramps pēc uzbrukuma atkal ierindā.
Pasaulē

Tramps: es saņēmu lodi demokrātijas vārdā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/BBC

Bijušais ASV Donalds Tramps Mičiganas štata mītiņā norādījis, ka viņš saņēma lodi demokrātijas vārdā.

Tramps: es saņēmu lodi demokrātijas vārdā...

Viņš pārpildītajai arēnai sacīja, ka demokrāti viņu apsūdzējuši par “draudiem demokrātijai”. “Ko, pie velna, es izdarīju demokrātijai? Pagājušā nedēļā es saņēmu lodi par demokrātiju,” sacīja Tramps, izpelnoties milzīgus aplausus pēc tam, kad viņš paziņoja, ka ir gatavs “atņemt Balto namu”.

Neraugoties uz pagājušajā nedēļā notikušo apšaudi, kuras rezultātā Trampam tika ievainota auss, politiķis bija ieradies uz mītiņu, balto pārsēju aizstājot ar neuzkrītošu miesas krāsas plāksteri. Uz mītiņu bija ieradušies tik daudz Trampa atbalstītāji, ka daļai nācās klausīties ārpusē, kur bija izvietoti skaļruņi.

Daudzi, kas pasākumu apmeklēja, sacīja, ka atentāta mēģinājums, kurā tika nogalināts viens skatītājs un vēl divi ievainoti, viņus neatturēs no atbalsta izrādīšanas republikāņu kandidātam uz prezidenta amatu. Daži sacīja, ka ieradušies tieši šaušanas dēļ.

Atšķirībā no citiem mītiņiem, pasākums Mičiganas štatā notika telpās, kas ļāva apsardzes darbiniekiem rūpīgi uzraudzīt, kas ieiet ēkā, un novērst draudus no ārpuses. Uz vietas bija arī ievērojams skaits aģentu.

Savā runā Tramps pateicās “tūkstošiem un tūkstošiem” cilvēku: “Es stāvu jūsu priekšā tikai visvarenā Dieva žēlastības dēļ.”

Mītiņā Tramps arī izsmēja ASV prezidentu Džo Baidenu un viceprezidenti Kamalu Harisu, kura varētu kļūt par demokrātu kandidāti, ja Baidens no cīņas izstāsies. “Viņi nezina, kas ir viņu kandidāts, un arī mēs to nezinām,” izteicās bijušais ASV prezidents.