Marta mira agonijā, nokrītot no klints Itālijas salā: viņa lūdza savam partnerim palīdzību, taču viņš viņu neglāba
foto: Soctīkli
Marta Marija Ogrizko ar Iļju Batrakovu.
Pasaulē
2024. gada 21. jūlijā, 10:35

Marta mira agonijā, nokrītot no klints Itālijas salā: viņa lūdza savam partnerim palīdzību, taču viņš viņu neglāba

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ukrainiete Marta Marija Ogrizko gāja bojā, nokrītot no klints Itālijas salā Iskijā netālu no Neapoles. Pēc kritiena viņa visu vakaru rakstījusi palīdzības lūgumus un zvanījusi savam partnerim - krievam Iļjam Batrakovam, taču viņš viņu atstājis nomirt.

Marta mira agonijā, nokrītot no klints Itālijas sa...

33 gadus vecā Marta Marija Ogrizko atrasta mirusi 14. jūlija rītā, ziņo "Il Messaggero". Līķis gulēja krastmalā netālu no furgona, kurā viņa dzīvoja kopā ar savu partneri, Krievijas pilsoni. Uz sievietes ķermeņa konstatētas traumas, kas varētu rasties kritiena vai piekaušanas dēļ. Izmeklēšana konstatējusi, ka 13. jūlija pēcpusdienā sieviete iekritusi gravā no divu metru augstuma un nav spējusi patstāvīgi pārvietoties.

Pēc kritiena, plkst.15.45, viņa Batrakovam rakstīja: "Es nokritu," un pēc tam nosūtīja ziņojumu sēriju ar lūgumu pēc palīdzības. Pēdējā paziņojumā, kas tika nosūtīts plkst.19.33, Marta lūgusi partnerim viņai piedot: "Piedod man par visu... lūdzu, palīdzi man piecelties... Tā tu mani izglābsi." Pulksten 21.17 viņa zvanījusi vīrietim un runājusi ar viņu piecas minūtes, vēl viens zvans, pulksten 21.24, palicis bez atbildes. Batrakovs palīdzības lūgumus atstāja bez ievērības. Kā raksta Itālijas mediji, meitene mirusi pēc vairākām stundām agonijā. Zilumi un nobrāzumi uz sievietes ķermeņa bija par pamatu aizturēšanai Batrakovam, kurš tika turēts aizdomās par nežēlīgu izturēšanos. Tiesā 41 gadu vecais vīrietis sacīja, ka naktī no 13. uz 14. jūliju izgājis meklēt savu partneri un pat atradis viņu dzīvu, taču paziņojis meitenei, ka "viņai tur būs jānakšņo".

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vismaz divus gadus Ogrizko tikusi pakļauta vardarbībai un draudiem no Batrakova puses. Viņš vairākkārt viņu piekāvis, draudējis nodurt, bet reiz sadedzinājis visas viņas mantas un metis meiteni ugunskurā. Cietusī ne reizi nav vērsusies policijā, baidoties, ka tas varētu kaitēt viņai un viņas ģimenei. Pēc izmeklēšanas versijas, Batrakovs ienīda partneres ģimeni, jo viņi bija ukraiņi, un viņu tautības dēļ vēlējās viņu nāvi. Šo iemeslu dēļ Krievijas iedzīvotājs neļāva sievietei tikties ar tuviniekiem.