Itālijas tiesa soda žurnālisti par premjerministres Meloni "pundurauguma" apsmiešanu
foto: ZUMAPRESS.com
Itālijas premjerministe Džordža Meloni
Pasaulē
2024. gada 19. jūlijā, 16:02

Itālijas tiesa soda žurnālisti par premjerministres Meloni "pundurauguma" apsmiešanu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Itālijas tiesa uzdevusi vietējai žurnālistei samaksāt soda naudu premjerministrei Džordžai Meloni par viņas mazā auguma izsmiešanu, to kvalificējot kā neslavas celšanu un “ķermeņkaunināšanu”.

Itālijas tiesa soda žurnālisti par premjerministre...

Žurnālistei Džūlijai Kortēzei par diviem “tvītiem” būs jāšķiras no 5000 eiro, bet 1200 eiro apmērā viņai piespriests nosacīts naudas sods.

Reaģējot uz tiesas spriedumu, Kortēze paziņoja, ka Itālijas valdībai ir “nopietnas problēmas ar izpausmes brīvību un žurnālistu kritikas pieņemšanu”. “Izskatās, ka šī valsts tuvojas [Viktora] Orbāna Ungārijai: tie ir slikti laiki neatkarīgajiem žurnālistiem un viedokļu līderiem. Cerēsim uz turpmākām labākām dienām. Mēs nepadosimies!”

Kortēze un Meloni sagāja matos 2021. gada oktobrī, kad Meloni galēji labējā partija “Itālijas brāļi” vēl atradās opozīcijā. Toreiz sociālajā vietnē “X” Kortēze publicēja fotogrāfiju, kur aiz Meloni atrodas Itālijas fašistu diktatora Benito Musolini fotogrāfija. Dučes fotogrāfija izrādījās piekombinēta, un Meloni draudēja Kortēzi iesūdzēt tiesā.

Tajā pašā dienā Kortēze izdzēsa šo attēlu, taču apsūdzēja Meloni mediju uzkūdīšanā pret viņu un paziņoja, ka viņas “Facebook” publicētā reakcija tikai pierādījusi, ka viņa ir “sīka sieviete”. Pēc tam Kortēze publicēja vēl asāku repliku. “Es no tevis nebaidos, Džordža Meloni. Galu galā, tu esi tikai 1,2 metrus gara. Es pat nevaru tevi saskatīt.”

Meloni garums ir 1,63 metri, kā liecina Itālijas medijos pieejamie dati.

Kortēze vēl nav apstiprinājusi, vai pārsūdzēs spriedumu. Meloni advokāts paziņoja, ka jebkādu saņemto naudu viņa ziedos labdarībai.

Džordža Meloni kļuva par Itālijas premjerministri 2022. gada 22. oktobrī, kļūstot par pirmo sievieti šajā amatā. 2023. gadā žurnāls “Forbes” viņu atzina par ceturto ietekmīgāko sievieti pasaulē aiz Eiropas Komisijas prezidentes Urzulas fon der Leienas, Eiropas Centrālās bankas prezidentes Kristīnes Lagardas un ASV viceprezidentes Kamalas Harisas.