Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Tramps nosauc Džeimsu Deividu Vensu par savu viceprezidenta amata kandidātu
foto: AFP/Scanpix
Tramps nosauc Džeimsu Deividu Vensu par savu viceprezidenta amata kandidātu.
Pasaulē

Tramps nosauc Džeimsu Deividu Vensu par savu viceprezidenta amata kandidātu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/ CBS News

Pirmajā dienā Republikāņu Nacionālajā konventā Milvoki, bijušais prezidents Donalds Tramps par savu viceprezidenta kandidātu izraudzījies senatoru Džeimsu Deividu Vensu, kas ASV Senātā pārstāv Ohaio štatu.

Tramps nosauc Džeimsu Deividu Vensu par savu vicep...

Tramps paziņoja par to savā socialajā tīkla "Truth Social" ierakstā, kamēr Lielās vecās partijas delegāti oficiāli balsoja par viņa kandidātūru.

"Pēc ilgām pārdomām un izskatot daudzus citus ievērojamus un talantīgus cilvēkus, esmu nolēmis, ka persona, kas vislabāk piemērota viceprezidenta amatam Amerikas Savienotajās Valstīs, ir senators Džeims Deivids Vens no lieliskā Ohaio štata," rakstīja bijušais prezidents.

Desmitiem tūkstošu republikāņu, tostarp vairāk nekā 2400 delegātu, ir sapulcējušies Milvoki uz konventu, kurā vairāki ievērojami likumdevēji un amatpersonas plāno uzrunāt dalībniekus četru dienu pasākuma laikā.

Tika uzskatīts, ka starp potenciāliem kandidātiem bija arī Dienvidkarolīnas senators Tims Skots, Floridas senators Marko Rubio un bijušais Ziemeļdakotas gubernators Dags Burgums, bet pirmā termiņa senators no Ohaio galu galā tika izvēlēts.

Pasākums norisinās divas dienas pēc tā, kad Tramps sestdien tika ievainots ausī apšaudē vēlēšanu kampaņas mītiņā, un notikušais tiek izmeklēts kā atentāta mēģinājums.