Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vīrietis Spānijā 6 gadus negāja uz darbu un turpināja saņemt algu: kā viņu atmaskoja?
foto: Pexels.com/@Antonio Garcia Prats
Spānijas pilsēta Kadisa.
Pasaulē

Vīrietis Spānijā 6 gadus negāja uz darbu un turpināja saņemt algu: kā viņu atmaskoja?

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Daudzi gribētu turpināt saņemt naudu un pie reizes nestrādāt. 69 gadus vecajam spānim Hoakinam Garsijam izdevās šo vēlmi īstenot.

Vīrietis Spānijā 6 gadus negāja uz darbu un turpin...

Vīrietis strādājis par ūdens attīrīšanas stacijas būvniecības inspektoru Spānijas pilsētā Kadisā. Pēc 20 gadiem vietējā valdībā darba vide viņam kļuva arvien saspringtāka, kas lika Hoakinam pieņemt visai netradicionālu pieeju: viņš vienkārši darbā vairs nerādījās, raksta "Unilad".

Šis plāns darbojās veselus sešus gadus, kuros viņš saņēma 41 500 dolāru lielu algu gadā. Tajā viņam palīdzēja darba vietas sarežģītība, birokrātija un veiksme. Tā nu sanāca, ka samezglojuma dēļ starp abām nodaļām, katra no tām domāja, ka otra ir atbildīga par vīrieša pienākumu uzraudzību.

Situācija mainījās, kad Hoakins tika nominēts balvai par 20 uzņēmumā nostrādātiem gadiem. Tā vadītājs bija ļoti pārsteigts, kad viņi izsauca vīrieti uz ceremoniju un konstatēja, ka viņš uz biroju nav nācis sešus gadus. Viņam tika uzlikts par pienākumu atmaksāt 30 000 dolāru.

Nopratināšanas laikā Hoakins atzina, ka nestrādā, taču apgalvoja, ka kļuvis par ņirgāšanās upuri darba vietā un sākumā pārtraucis darbu apmeklēt, lai izvairītos no konflikta. Viņš norādīja, ka brīvajā laikā studējis filozofiju, maksimāli izmantojot savu neplānoto atvaļinājumu.

"Man bija interesanti, viņš joprojām tur strādā, vai viņš aizgāja pensijā vai nomira? Taču algu saraksts parādīja, ka viņš joprojām saņem algu. Es viņam piezvanīju un jautāju: "Ko tu vakar darīji? Un mēnesi pirms tam?" Viņš nezināja, ko teikt," atceras mēra vietnieks Horhe Blass.

Hoakins uzliktajam soda nepiekrita un uzsāka petīciju pret to. Daži pat apbrīnoja viņa pārdrošību.

Tēmas