Pasaulē
2024. gada 28. jūnijs, 14:48

VIDEO: Taivānas jaunākā panda savā 4. dzimšanas dienā notiesā ledus augļu torti

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Juaņa Bao, otrā panda, kas dzimusi Taivānā, piektdien, 28. jūnijā svin savu ceturto dzimšanas dienu. Pandas aprūpētāji viņai bija sagatavojuši dzimšanas dienas torti, kas rotāti ar dzīvniekam pierastu ēdienu.

Juaņas Bao vecāki, Tuaņ Tuaņs (tēviņš) un Juaņ Juaņa (mātīte), ieradās Taivānā 2008. gadā no Ķīnas. Viņi ir vecāki Juaņai Zai, kurai jūlija sākumā apritēs 11 gadi, un Juaņai Bao.

Juaņas Boa tēvs Tuaņ Tuaņs nomira 2022. gada novembrī. Visas Taivānā atlikušās pandas ir mātītes.

foto: Ekrānuzņēmums
Juaņa Bao pieskaras savai dzimšanas dienas tortei, kas tika pagatavota no augļiem, ko viņa parasti ēd.

Taipejas zooloģiskā dārza Pandu paviljona kuratore Čeņa Jujena sacīja, ka Juaņas Boa dzimšanas dienas torte tika pagatavota no augļiem, ko viņa parasti ēd.

"Šodien ir Juaņas Bao ceturtā dzimšanas diena. Pandas aprūpētāji viņai sagatavojuši dzimšanas dienas torti. Kūka galvenokārt tiek gatavota ar ledu, un tās rotājumi ir viņai pierasts ēdiens. Ir kivi, vīnogas, cukurniedres un burkāni," atklāj Jujena.

Viņa sacīja, ka, lai gan pandas izskatās jaukas un mīļas, tās var būt mežonīgas, ja uzbrūk.

"Lielākā daļa cilvēku, ieraugot šo melnbalto dzīvnieku, domā, ka pandas ir ļoti jaukas un paklausīgas. Cilvēki mums bieži jautā, vai mēs ar viņiem spēlējamies vai cīnāmies. Bet būtībā nē. Es bieži saku, ka milzu pandas ir lāču dzimtas dzīvnieki. Ja viņi vēlas uzbrukt, viņi var būt nikni. Tāpēc mēs lielu nozīmi piešķiram drošībai (kad esam kopā ar pandām - red.)," saka Jujena.

Juaņas Bao vecākā māsa Juaņa Zai 6. jūlijā svinēs savu 11. dzimšanas dienu.