foto: AFP/Scanpix
Šolcs: ja tiks īstenots Putina "miera plāns", Ukraina neizdzīvos
Ar Putina "miera plānu" Ukraina neizdzīvos.
Pasaulē
2024. gada 26. jūnijs, 19:47

Šolcs: ja tiks īstenots Putina "miera plāns", Ukraina neizdzīvos

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ja tiks īstenots Krievijas diktatora Vladimira Putina "miera plāns", Ukraina neizdzīvos, uzrunā Bundestāgā sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs, vēsta laikraksts "Bild".

Ir acīmredzami, ka Putins joprojām liek likmes uz karu un pārapbruņošanos, norādīja kanclers.

"Visskaidrāk tas atspoguļojas viņa šķietamajā priekšlikumā par uguns pārtraukšanu. To pat nevar dēvēt šādā vārdā," pauda Šolcs.

"Tomēr ir vērts aplūkot, kas tajā ietverts. Tas paredz ne tikai pārtraukt uguni, bet pat atdot teritorijas, ko Krievijas karaspēks vēl nelikumīgā ceļā nav ieņēmis," sacīja kanclers.

"No Ukrainas arī prasa demilitarizēties un atteikties no jebkādas turpmākas militārās palīdzības. Ikviens, kas tic, ka Ukrainas valsts šajā risinājumā izdzīvos un ka no tā izaugs ilgstošs miers Eiropā, droši vien pārāk daudz skatās [telekanālu] "Russia Today"," teica Šolcs.

Viņš piebilda - ir pilnīgi skaidrs, ka Krievija nevēlas mieru. "Ukraina, kas cietusi uzbrukumā, ir tā, kas vēlas mieru. Taisnīgu mieru bez pakļaušanas un bailēm no jaunas agresijas," uzsvēra Vācijas kanclers.

Putins 14.jūnijā formulēja savus nosacījumus kara izbeigšanai. Pēc viņa domām, tas ir iespējams, ja Ukraina pilnībā atsakās no Doneckas, Luhanskas, Zaporižjas un Hersonas apgabaliem.