Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vai "TikTok" nākotne ASV ir apdraudēta? Turpinās atklāties jaunas detaļas par "TikTok" aizliegumu ASV
foto: Reuters / Scanpix
Pasaulē

Vai "TikTok" nākotne ASV ir apdraudēta? Turpinās atklāties jaunas detaļas par "TikTok" aizliegumu ASV

Jauns.lv/BBC

"TikTok" apgalvo, ka ir piedāvājis ASV valdībai labu plānu, lai atrisinātu viņu bažas par datu aizsardzību un valsts drošību, ko ASV neņēma vērā.

Vai "TikTok" nākotne ASV ir apdraudēta? Turpinās a...

ASV uzsāka tiesvedību pret "TikTok", jo pauda bažas, ka TikTok varētu dalīties ar ASV lietotāju datiem ar Ķīnas valdību - apgalvojumus, ko "TikTok" un "ByteDance"  ir noliedzuši. ASV prezidenta Džo Baidena aprīlī parakstīja tiesību aktu, kas paredz, ka "ByteDance" līdz nākamā gada janvārim ir jāatsakās no "TikTok" aktīviem ASV, pretējā gadījumā tiks piemērots aizliegums.

"TikTok" saka, ka  2022. gadā izteica Amerikai labi pārdomātu piedāvājumu atslēgt iespēju izmantot "TikTok" platformu jeb "Kill switch" plānu, lai netiktu turpināts ASV likumprojekts. Pēc "TikTok" galvojumiem ASV valdība atteicās kārtīgi uzklausīt viņu piedāvājumu, kas paredzēja sniegt ASV valdībai pilnvaru apturēt platformas darbību Amerikā, ja pēc valdības ieskatiem "TikTok" neievērotu noteiktus noteikumus. ASV izvēlējās turpināt virzīt savu likumprojektu.

"Šis likums ir radikāla atkāpšanās no ASV valsts tradīcijas aizstāvēt brīvu internetu un rada draudu, kas ļauj politiskajiem spēkiem vērsties pret platformām, kas viņiem šķiet nepieņemamas un piespiest tās pārdot vai slēgt," savā juridiskajā iesniegumā pauda "TikTok".
Uzņēmums arī apgalvoja, ka ASV valdība nav atbildējusi uz viņu uzaicinājumu apmeklēt un pārbaudīt tās specializēto pārredzamības centru Merilendā.

ASV Kolumbijas apgabala Apelācijas tiesā septembrī notiks tiesvedība saistībā ar "TikTok" un "ByteDance", kā arī TikTok lietotāju iesniegtajām prasībām.

Tēmas