Apvienotās Karalistes bagātākai ģimenei piešķirts cietumsods
foto: EPA/Scanpix
Ženēvā notiek tiesas process pret Indijas miljardieru ģimenes Hinduja locekļiem. Bildē Adžajs Hindujs.
Pasaulē

Apvienotās Karalistes bagātākai ģimenei piešķirts cietumsods

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/BBC

Šveices tiesa ir piespriedusi četriem Apvienotās Karalistes bagātākās ģimenes locekļiem cietumsodus no četriem līdz četrarpus gadiem.

Apvienotās Karalistes bagātākai ģimenei piešķirts ...

Prakašs un Kamala Hinduja, kā arī dēls Adžajs un viņa sieva Namrata tika atzīti par vainīgiem ekspluatācijā - Šveices kriminālkodeksā saukta par augļošanu - un nelikumīgā nodarbinātībā.
Taču viņi tika attaisnoti smagākajā apsūdzībā par cilvēku tirdzniecību.

No Indijas atvestie mājkalpotāji apgalvoja, ka ģimene viņiem maksājusi tikai 7 sterliņu mārciņas (7,32 eiro) par 18 stundu darbu, kas ir mazāk nekā desmitā daļa no summas, kas noteikta Šveices tiesību aktos. Viņi arī apgalvoja, ka ģimene reti ļāva viņiem iziet no mājas Ženēvas bagātnieku rajonā Kologni.

Parkašs ar savu sievu Kamalu, kuri abi ir vecāki par 70 gadiem, nav apmeklējuši tiesas sēdes, aizbildinoties ar sliktu veselību. Adžajs un Namrata bija ieradušies, bet viņi nebija tiesā, lai uzklausītu spriedumu. Viņu aizstāvis apgalvo, ka viņi plāno pārsūdzēt spriedumu. Ženēvas prokurors ir aicinājis viņus nekavējoties aizturēt.

Šī nav pirmā reize, kad Ženēva, starptautisko organizāciju un pasaules bagātnieku centrs, ir nonākusi uzmanības centrā saistībā ar iespējamo sliktu izturēšanos pret mājkalpotājiem. Pagājušajā gadā četri mājkalpotāji no Filipīnām ierosināja lietu pret vienu no Ženēvas diplomātiskajām pārstāvniecībām Apvienoto Nāciju Organizācijā, apgalvojot, ka viņiem gadiem ilgi nav maksāts.