Dienvidkoreja apsvērs ieroču piegādi Ukrainai
foto: REUTERS/SCANPIX
Dienvidkoreja nosoda Krievijas un Ziemeļkorejas vienošanos.
Pasaulē
2024. gada 20. jūnijā, 15:07

Dienvidkoreja apsvērs ieroču piegādi Ukrainai

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Dienvidkorejas prezidenta birojs nosodījis Krievijas un Ziemeļkorejas noslēgto vienošanos, kas paredz savstarpēju palīdzību kara gadījumā, un paziņojis, ka apsvērs ieroču piegādi Ukrainai.

Dienvidkoreja apsvērs ieroču piegādi Ukrainai ...

Prezidenta birojs paziņoja, ka vienošanās rada draudus Dienvidkorejas drošībai, un brīdināja, ka tā negatīvi ietekmēs Seulas attiecības ar Maskavu.

Jau ziņots, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns trešdien Phenjanā parakstīja stratēģiskās partnerības līgumu, kas paredz savstarpēju palīdzību agresijas gadījumā. Phenjanas režīma kontrolētie mediji vēlāk paziņoja, ka jaunais līgums paredz, ka kara gadījumā katra no pusēm izmantos visus līdzekļus, lai sniegtu nekavējošu militāro palīdzību otrai pusei.

Augsta ranga Dienvidkorejas prezidenta biroja amatpersona sacīja, ka, reaģējot uz šo vienošanos, Seula pārskatīs jautājumu par ieroču piegādi Ukrainai, lai palīdzētu tai atvairīt Krievijas iebrukumu.

Dienvidkoreja līdz šim ir piegādājusi Ukrainai humāno palīdzību un sniegusi citu atbalstu, kā arī pievienojusies ASV vadītajām ekonomiskajām sankcijām pret Maskavu. Taču Seula nav tiešā veidā piegādājusi ieročus Ukrainai, balstoties uz savu ilgstošo politiku nepiegādāt ieročus valstīm, kas aktīvi iesaistījušās konfliktā.