foto: AP/Scanpix
Ziemeļkorejas karavīri šķērso robežu ar Dienvidkoreju otro reizi divu nedēļu laikā
Barikādes pie demilitarizētās zonas Paju, Dienvidkorejā.
Pasaulē
2024. gada 18. jūnijs, 07:27

Ziemeļkorejas karavīri šķērso robežu ar Dienvidkoreju otro reizi divu nedēļu laikā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vairāki desmiti Ziemeļkorejas karavīru otrdien šķērsojuši robežu ar Dienvidkoreju, taču atgriezušies savā teritorijā pēc tam, kad dienvidkorejieši raidījuši brīdinājuma šāvienus, atsaucoties uz Apvienoto štāba priekšnieku komiteju, vēsta aģentūra "Yonhap".

Tas jau ir otrs šāds incidents pēdējo divu nedēļu laikā. Dienvidkorejas Apvienoto štāba priekšnieku komiteja informējusi, ka 20 līdz 30 Ziemeļkorejas karavīru, kas pie robežas veikuši kaut kādus celtniecības darbus, uz īsu brīdi ap plkst.8.30 (plkst.2.30 pēc Latvijas laika) šķērsojuši militārās demarkācijas līniju starp abām valstīm. Pēc brīdinājuma šāvieniem tie atkāpušies, un kopš tā brīža nekādas aizdomīgas darbības nav novērotas.

Līdzīgs incidents noticis arī 11. jūnijā. Dienvidkorejas Apvienoto štāba priekšnieku komiteja paudusi viedokli, ka Ziemeļkorejas karavīri, domājams, robežu nav pārkāpuši ar nolūku.

Dienvidkoreja norādījusi, ka Ziemeļkoreja pēdējā laikā aktīvi nostiprina robežu, būvējot ceļus, uzstādot prettanku barjeras un mīnas.

Tajā pašā laikā, atsaucoties uz Dienvidkorejas Apvienoto štāba priekšnieku komiteju, "Yonhap" izplatījusi ziņas, ka vairāki Ziemeļkorejas karavīri, kas strādājuši netālu no robežas, guvuši ievainojumus, eksplodējot mīnai. Sīkākus paskaidrojumus par notikušo aģentūra nav sniegusi. Nav arī skaidrs, kad tas noticis.