foto: AFP/Scanpix
Krievija un Ziemeļkoreja Putina vizītes laikā parakstīs "svarīgus dokumentus"
Pasaulē
2024. gada 17. jūnijs, 22:49

Krievija un Ziemeļkoreja Putina vizītes laikā parakstīs "svarīgus dokumentus"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Krievija un Ziemeļkoreja šonedēļ gaidāmās Krievijas diktatora Vladimira Putina vizītes laikā parakstīs vairākus svarīgus dokumentus, iespējams, arī stratēģiskās partnerības līgumu, pirmdien, atsaucoties uz Kremļa padomnieku, ziņo Krievijas mediji.

Kremlis šodien pavēstīja, ka Putins otrdien dosies divu dienu vizītē uz Ziemeļkoreju.

"Tiks parakstīti vairāki dokumenti", starp kuriem būs "svarīgi, ļoti nozīmīgi dokumenti", pavēstīja Putina ārlietu padomnieks Jurijs Ušakovs.
Starp tiem varētu būt "visaptverošs stratēģiskās partnerības līgums", kurā tiks ieskicēta turpmākā sadarbība un risināti drošības jautājumi, sacīja Ušakovs. Viņš piebilda, ka vizītes laikā Putins un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns runās ar žurnālistiem.

Ziemeļkorejai un Krievijai abām ir noteiktas bargas sankcijas, un tās ir padziļinājušas attiecības, kopš Krievija 2022.gada februārī atkārtoti iebruka Ukrainā. Dienvidkoreja, Ukraina un Rietumi apsūdz Phenjanu par ieroču un munīcijas nosūtīšanu uz Krieviju, kas pārkāpj abām valstīm noteiktās ANO sankcijas.

Vašingtona un Seula apgalvo, ka Krievija apmaiņā pret ieročiem sniegusi Phenjanai tehnisku palīdzību tās satelītu programmai un cita veida palīdzību.

Šī ir Putina pirmā vizīte Ziemeļkorejā kopš 2000.gada. Pagājušā gada septembrī Krievijas diktators un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns tikās Krievijas Tālajos Austrumos. Tikšanās laikā Kims paziņoja, ka saites ar Maskavu ir viņa valsts "prioritāte numur viens".