foto: Ekrānuzņēmums
Atrasta lidmašīna, ar kuru ceļoja Malāvijas viceprezidents
Avārijas vieta.
Pasaulē
2024. gada 16. jūnijs, 22:26

Atrasta lidmašīna, ar kuru ceļoja Malāvijas viceprezidents

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv / LETA

Malāvijas Aizsardzības spēku lidmašīna, ar kuru 10. jūnijā ceļoja valsts viceprezidents Sauloss Čilima un vēl deviņi cilvēki, avarējusi Malāvijas kalnos. Avārijā prasījusi visu pasažieru dzīvības.

Malāvijas Aizsardzības spēkiem sakari ar lidmašīnu pārtrūka 10. jūnija rītā, neilgi pēc tam, kad tā pacēlās no galvaspilsētas Lilongves. Gaisa kuģis bija ceļā uz Mzuzu starptautiskajo lidostu, valsts ziemeļos, kur Malāvijas viceprezidentam Saulosam Čilimam bija paredzēta dalība publiskā pasākumā. Pēc tam, kad aviācijas amatpersonām pazuda kontakts ar lidmašīnas pilotiem, Malāvijas prezidents pavēlēja nekavējoties uzsākt lidaparāta meklēšanas un glābšanas darbus. 

foto: Ekrānuzņēmums
Malāvijas viceprezidents Sauloss Čilima.

“Meklēšanas un glābšanas operācija, lai atrastu pazudušo lidmašīnu, kurā atradās mūsu viceprezidents un vēl deviņi cilvēki, ir pabeigta. Lidmašīna ir atrasta. Un man ar dziļām skumjām jāsaka, ka esam kļuvuši par briesmīgas traģēdijas lieciniekiem,” sacīja Malāvijas prezidents Lācars Čakvera.

Viņš atklāja, ka lidmašīna tika atrasta 11. jūnijā netālu no kalna Čikangavas mežā Malāvijas ziemeļos. Tā esot bijusi pilnībā iznīcināta, un visi lidaparāta pasažieri, kā arī pilots un apkalpes locekļi, avārijā gājuši bojā. Malāvijas līderis uzsvēra negadījuma traģisko raksturu, žurnālistiem atklājot, ka arī pats iepriekš ceļojis ar to pašu lidmašīnu.