foto: Shutterstock
Čehijas restorānā notverts ukraiņu meitenītes Valērijas iespējamais slepkava - mātes bijušais draugs
Aizdomās turamais notvers kādā Prāgas restorānā.
Pasaulē
2024. gada 14. jūnijs, 21:53

Čehijas restorānā notverts ukraiņu meitenītes Valērijas iespējamais slepkava - mātes bijušais draugs

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Čehijā aizturēts aizdomās turamais par deviņus gadus vecas ukraiņu meitenes Valērijas nežēlīgo slepkavību.

Vīrietis šorīt aizturēts kādā Prāgas restorānā un jau tuvākajā laikā tiks pārvests uz Vāciju, lai sniegtu liecību kriminālprocesā.

Kā norāda Vācijas policija, prokuratūra jau iepriekš bija iesniegusi pieprasījumu izsniegt valsts un Eiropas apcietināšanas orderi 36 gadus vecā Moldovas pilsoņa aizturēšanai. 

Kā ziņo "Bild", aizturētais ir Valērijas mātes bijušais draugs. Slepkavības dienā viņu pamanīja kameras pie meitenes mājas.

Viņa pēdējo reizi bija redzēta 3. jūnijā ceļā uz skolu, taču tur neieradās, un skola nepabrīdināja māti par viņas prombūtni. Māte viņu sāka meklēt, kad meitenīte nepārradās no skolas, viņa par pazušanu paziņoja policijā. Viņas meklēšanas operācijā vairāk nekā 400 Saksijas un Saksijas-Anhaltes policistu, citu ārkārtas situāciju dienestu darbinieki, ieskaitot ugunsdzēsējus un ūdenslīdējus, kuri pārmeklēja Muldes upes dibenu, kā arī Dēbelnas pilsētas iedzīvotāji, kuri organizēja meklēšanas grupas un pārmeklēja dārzus, pagrabus un garāžas. Par spīti regulāriem ziņojumiem televīzijā un plaša mēroga meklēšanai, meitenītes ķermeni atrada tikai 11. jūnijā.

"Saskaņā ar izmeklēšanu un autopsijas rezultātiem nav pierādījumu, ka meitene būtu kļuvusi par seksuāla rakstura nozieguma upuri," sacīja Hemnicas prokurore Ingrīda Burgārte.

Valērija ar savu māti ieradās Vācijā 2022. gadā, bēgot no Krievijas okupantu armijas. Viņas apmetās Dēbelnas pilsētā apmēram 40 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Kemnicas. Tēvs palika karot Ukrainā, taču pēc Valērijas pazušanas viņam ļāva no frontes doties uz Vāciju, diemžēl traģiskā ziņa viņu sagaidīja ceļā uz Dēbelni. Laikraksts LVZ vēsta, ka Valērija Dēbelnā dzīvoja ne tikai ar māti, bet arī patēvu.