1dienas
19stundas
32minūtes
03sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Norfolkas vistu fabrikā atrasti nosaluši strādnieki –  apsūdzēti tiek divi uzņēmumi
foto: Shutterstock
Pret diviem uzņēmumiem ierosināta krimināllieta par korporatīvās slepkavības gadījumiem.
Pasaulē

Norfolkas vistu fabrikā atrasti nosaluši strādnieki - apsūdzēti tiek divi uzņēmumi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/theSun

2018. gadā Norfolkā, Austrumanglijā, kādā vistu fabrikā, atrasti līdz nāvei nosaluši divi darbinieki. Tiesa to traktējusi kā korporatīvās slepkavības gadījumus un aicinājusi par vainīgiem atzīt divus uzņēmumus.

Norfolkas vistu fabrikā atrasti nosaluši strādniek...

34 gadus vecais Džonatans Kolinss un 49 gadus vecais Nīls Mūns tika atrasti miruši 2018. gada 4. oktobra rītā "Attleborough" vistas rūpnīcā Norfolkā. Vīriešu ķermeņi tika atrasti šaurā telpā starp rūpnīcas ārējo sienu un dzelzceļa stacijas sienu. Abiem vīriešiem bija apsaldētas rokas un sejas. 

Pie atbildības par notikušo tiek saukti divi uzņēmumi – "Air Products PLC” un "Banham Poultry Limited”. Uzņēmumi nesen apsūdzēti savu pienākumu nepildīšanā, ignorējot 1974. gada Veselības un drošības likumu darbā. 

Kopš Džonatana un Nīla līķu atrašanas, uzņēmums "Banham Poultry" ir mainījis savu īpašnieku. Jāatzīmē gan, ka pašreizējie uzņēmuma īpašnieki nav saistīti ar notikušo un nav iesaistīti tiesvedībā. 

Nīla Mūna satriektā atraitne tiesā viņu raksturoja kā "visbrīnišķīgāko vīru un tēvu":" Viņa dēls viņu sauca par varoni un labāko tēvu, kādu jebkad varētu lūgt, bet viņa meita teica, ka viņai viņš ļoti pietrūks un viņa lolos visas atmiņas, kas viņiem bija kopā." 

Nākamā pirms izmeklēšanas pārbaude paredzēta 2024. gada 11. decembrī.