Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Krievu okupanti "apsveic" Zelenski Krievijas dienā, ar raķetēm apšaudot viņa dzimto pilsētu Krivijrihu un nogalinot civiliedzīvotājus
foto: AFP/Scanpix
Glābēji krievu raķeštrieciena vietā Zelenska dzimtajā pilsētā Krivijrihā
Pasaulē

Krievu okupanti "apsveic" Zelenski Krievijas dienā, ar raķetēm apšaudot viņa dzimto pilsētu Krivijrihu un nogalinot civiliedzīvotājus

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Krievijas raķešu triecienā Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska dzimtajai pilsētai Krivijrihai Ukrainas dienvidos nogalināti seši cilvēki un vēl 11 ievainoti.

Krievu okupanti "apsveic" Zelenski Krievijas dienā...

"Krievijas raķešu uzbrukums Krivijrihai. Šobrīd 11 cilvēki ir ievainoti un seši ir miruši," teikts Zelenska paziņojumā sociālajos tīklos. Tiesa, citos medijos vēsta jau par 8 nogalinātajiem.

12. jūnijs Krievijā kopš 1992. gada tiek svinēts kā "Krievijas diena". Šajā datumā 1990. gadā tika pieņemta Krievijas PFSR suverenitātes deklarācija, turpinot PSRS sagraušanas procesu, kaut gan pēdējos gados Kremlis ar sava runasvīra Dmitrija Peskova muti apgalvo, ka Krievija no PSRS nebija izstājusies, šādi pamatojot kaimiņu republiku kā "nelikumīgi izstājušos PSRS sastāvdaļu" teritoriju piesavināšanos.

Zelenskis publicēja videoierakstu, ko notikuma vietā uzņēmuši ārkārtas dienestu darbinieki, kurā redzams, kā glābēji meklē izdzīvojušos gruvešos, bet no sagrautās ēkas vijas dūmi. 

Zelenskis savā ierakstā aicināja Ukrainas sabiedrotos piegādāt pretgaisa aizsardzības baterijas, lai atvairītu Krievijas gaisa uzbrukumus. "Modernas pretgaisa aizsardzības sistēmas var nodrošināt maksimālu aizsardzību cilvēkiem, mūsu pilsētām un mūsu pozīcijām. Un mums tās ir nepieciešamas pēc iespējas vairāk," viņš rakstīja.

Kopš invāzijas sākuma 2022. gada 24. februārī Krievija daudzreiz ir apšaudījusi Krivijrihas dzīvojamos rajonus, nogalinot vietējos iedzīvotājus.