Arestēts Krievijas armijai ļoti svarīgā Čeļabinskas elektrometalurģijas kombināta vadītājs — viņu apsūdz pedofilijā
Pāvels Hodorovskis (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2024. gada 11. jūnijs, 18:17

Arestēts Krievijas armijai ļoti svarīgā Čeļabinskas elektrometalurģijas kombināta vadītājs — viņu apsūdz pedofilijā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijā arestēts stratēģiski svarīgā Čeļabinskas elektrometalurģiskā kombināta (ČEMK) ģenerāldirektors Pāvels Hodorovskis, vēsta aģentūra RBK, atsaucoties uz Krievijas Izmeklēšanas komitejas Čeļabinskas apgabala Izmeklēšanas pārvaldes preses dienestu.

Izmeklētāji pastāstīja, ka pret ģenerāldirektoru un citām personām ierosinātas krimināllietas par noziegumiem, kas pastrādāti pret nepilngadīgo dzimumneaizskarību un sabiedrības morāli. 

Kā vēsta Ura.ru, Hodorovski arestēja 11. jūnijā viņa kotedžā, spēka struktūru darbiniekim uzlaužot durvis, un par lietisko pierādījumu iegūts videoieraksts ar viņa prettiesiskām darbībām pret bērniem. Informēta persona apgalvoja, ka viņš pirka 14-15 gadus vecu bērnu seksuālus pakalpojumus, un pret viņu liecības deva agrāk aizturētais suteners.

Pērn Hodorovskis ar Čeļabinskas apgabala gubernatoru svinīgi atklāja Krievijas varas partijas “Vienotā Krievija” bērnu sporta kompleksu ČEMK bērnu atveseļošanās nometnē pie Akakula ezera.

Šā gada 26. februārī Krievija nacionalizēja šo uzņēmumu, Sverdlovskas apgabala tiesai pēc Ģenerālprokuratūras prasības nododot valsts īpašumā Čeļabinskas elektrometalurģiskā kombināta (ČEMK), AS “Serovas ferosakausējumu rūpnīca” (АО “Серовский завод ферросплавов”) un “Kuzņeckas ferosakausējumi” (АО “Кузнецкие ферросплавы”) akcijas, jo ČEMK privatizācija deviņdesmitajos gados bijusi nelikumīga, bijušie ČEMK līdzīpašnieki Jurijs un Ludmila Antipovi, kā uzskatīja Ģenerālprokuratūra, veica apšaubāmus milzu apmēra finanšu darījumus, kā arī “rūpnieciskos apjomos” izveda izejvielas, kas nepieciešamas Krievijas armijas ieroču izgatavošanai. Marta sākumā ziņoja, ka miljardierim Antipovam piederošos ČEMK aktīvus var nodot Kremļa saimniekam Vladimiram Putinam pietuvinātā Sergeja Čemezova vadītajai valsts korporācijai “Rosteh”, un plānots “Rosteh” rīcībā atstāt 25% kombināta kapitāla, bet pārējo pārdot privātam investoram. Maijā Čemezovs paziņoja, ka “Rosteh” vēlas iegūt ČEMK, jo tā produkcija vajadzīga ieroču ražošanai.

Kaut gan Putins martā apgalvoja, ka Krievijā negrasās masveidā nacionalizēt uzņēmumus, pēdējā laikā valsts īpašumā nonāca vairāki ar militāro rūpniecību saistītie uzņēmumi, piemēram, Ivanovas smago darbgaldu ražošanas rūpnīca, bet aģentūra RBK vēstīja, ka 2023. gadā valsts īpašumā tiesas ceļā nonāca 15 stratēģiskie uzņēmumi, kuru kopējā vērtība pārsniedz 333 miljardus rubļu (3,48 miljardi eiro). Ģenerālprokurors Igors Krasnovs paziņoja, ka šos uzņēmumus bija ieguvuši nedraudzīgo valstu rezidenti, kuri ar savām darbībām “iznīcināja un kaitēja valsts aizsardzības spējai”.