Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Eiroparlamenta vēlēšanas: britu politiķim Naidželam Farāžam sejā iešļāc piena kokteili
foto: ZUMAPRESS.com
Pasaulē

Eiroparlamenta vēlēšanas: britu politiķim Naidželam Farāžam sejā iešļāc piena kokteili

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/The Guardian

Apvienotās Karalistes Reformu partijas jaunajam Naidželam Farāžam kāda sieviete sejā iešļākusi piena kokteili, kad viņš savā pirmajā kampaņas dienā uz deputāta amata vietu Eiropas Parlamentā viesojās Klaktonā, Eseksas vēlēšanu apgabalā.

Eiroparlamenta vēlēšanas: britu politiķim Naidžela...

Pēc tam, kad pirmdien tika paziņots, ka viņš pārņems partiju un kandidēs vēlēšanās, lai gan sākotnēji bija paziņojis, ka nekandidēs, viņš otrdien, 4. jūnijā, devās uz piejūras pilsētu, lai vāktu atbalstītājus savai kandidatūrai.

Farāžs atbalstītājus sākotnēji uzrunāja mītiņā laivu piestātnē, tad turpināja intervijas ar vietējiem medijiem krogā. Izejot no kroga, parādījās sieviete, kas viņam sejā iešļāca dzērienu.

25 gadus vecā sieviete pēc incidenta tika arestēta aizdomās par uzbrukumu ar banānu piena kokteili deputāta amata kandidātam, kad viņš iznāca no kroga Klaktonas pludmales krastā.

Farāžs tikmēr norādīja, ka viņa mērķis ir efektīvi pārņemt Riši Sunaka partiju pretēji 1993. gada vēlēšanām Kanādā, kurās "konservatīvos" praktiski iznīcināja. Tur ievēlētais deputāts no labējās populistu partijas, kuru dēvē par "Reformu" partiju,  turpināja vadīt "jauno konservatīvo" valdību.

Farāžs turpmākajā dienā medijiem minēto incidentu aktualizēja, Džeivikas apmeklējuma laikā Eseksā pozējot ar četru "McDonald's" banānu piena kokteiļu paplāti.

Šī nav pirmā reize, kad viņam kampaņas laikā iemet ar piena kokteili. 2019. gadā, kad viņš aģitēja par "Brexit" partijas līderi, Farāžam pieci jaunieši Ņūkāslā iesvieda ar banānu un sālītas karameles piena kokteili.

Cilvēkam, kurš to iemeta, piesprieda Farāžam samaksāt kompensāciju pēc tam, kad viņš atzina uzbrukum faktu un nodarīto kaitējumu mikrofonam uz viņa žaketes, ko viņš tobrīd nēsāja, atloka.