Igaunijā aizvien retāk izmanto skaidru naudu, liecina aptauja
foto: Shutterstock
Igaunijas galvaspilsētas Tallinas vecpilsēta. (Ilustratīvs foto.)
Pasaulē
2024. gada 5. jūnijā, 18:43

 Igaunijā aizvien retāk izmanto skaidru naudu, liecina aptauja

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv / LETA

Igaunijas iedzīvotāji naudu zeķē acīmredzot nekrāj - kaimiņvalstī veiktā aptaujā secināts, ka pēdējos gados cilvēki aizvien retāk izmanto skaidru naudu.

 Igaunijā aizvien retāk izmanto skaidru naudu, lie...

Turklāt lielākā daļa aptaujas dalībnieku skaidru naudu lieto tikai dažas reizes mēnesī. Par to liecina aptauja, ko pēc Igaunijas bankas LHV pasūtījuma veikusi socioloģisko pētījumu kompānija "Kantar Emor".

58% aptaujāto Igaunijas iedzīvotāju skaidru naudu izmanto dažas reizes mēnesī, bet 18% to lieto vienu vai divas reizes nedēļā.

Skaidrās naudas lietošanas biežums Igaunijas iedzīvotāju vidū pēdējos gados samazinājies - ja 2018.gadā 16% iedzīvotāju skaidru naudu lietoja katru dienu, tad 2024.gadā šis rādītājs ir 10%. Tāda pati tendence vērojama arī to iedzīvotāju vidū, kuri skaidru naudu izmanto reizi vai divas reizes nedēļā, - ja 2018.gadā to darīja 36% Igaunijas iedzīvotāju, tad 2024.gadā šis īpatsvars samazinājies līdz 18%.

Tomēr palielinājies to cilvēku īpatsvars, kuri skaidru naudu izmanto dažas reizes mēnesī: ja 2018. gadā tie bija 41% Igaunijas iedzīvotāju, tad 2024.gadā šis īpatsvars ir jau 58%.