foto: Ekrānšāviņš
Pērnavā ielas pārvērtušās par upēm
Plūdi Pērnavā.
Pasaulē
2024. gada 3. jūnijs, 21:47

Pērnavā ielas pārvērtušās par upēm

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Igaunijas pilsētā Pērnavā pirmdien, 3. jūnijā, spēcīgu lietusgāžu dēļ appludināta pilsētas autoosta un Portartūras krustojums.

"Spēcīgu lietusgāžu dēļ applūdusi Pērnavas autoosta un Portartūras krustojums. Ūdenī iestrēgušas vairākas automašīnas, tādēļ satiksme līdz pat centra tiltam ir slēgta. Lūdzu, izvairieties no pārvietošanās šajā rajonā!" norāda Pērnavas glābšanas dienests. Arī laika ziņu moderators Toms Bricis apstiprinājis neparasto notikumu norādot, ka " pilsētā 2 stundās nolija 46 litri ūdens uz kvadrātmetru".

Jāpiebilst, ka plūdi patlaban novēroti arī Vācijas dienvidos, un tajos dzīvību zaudējuši 4 cilvēki.  Nerimstošās lietavas aizvadītās nedēļas beigās izraisīja plašus plūdus Vācijas dienvidu federālajās zemēs Bavārijā un Bādenē-Virtembergā. Stihija radījusi milzīgus traucējumus sabiedriskā transporta kustībā, tostarp pirmdien paralizējot tālsatiksmes vilcienu kustību uz Minheni no ziemeļiem un rietumiem, vēsta aģentūra AP. Jau ziņots, ka vairākos apgabalos 24 stundu laikā nolijis vairāk nokrišņu nekā mēneša laikā.