Reisā no Dohas uz Īriju piedzīvota spēcīga turbulence; ievainojumus guvuši 12 cilvēki
Pasaulē
2024. gada 26. maijs, 17:13

Reisā no Dohas uz Īriju piedzīvota spēcīga turbulence; ievainojumus guvuši 12 cilvēki

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Spēcīgas turbulences dēļ svētdien, 26. maijā, "Qatar Airways" reisā no Dohas uz Īriju ievainojumus guvuši 12 cilvēki. Šis ir jau otrais gadījums nedēļas laikā, kurā turbulences dēļ cietuši pasažieri.

Pasažieru lidmašīna "Boeing 787 Dreamliner", kas 26. maijā bija devusies ceļā no Dohas uz Īriju piedzīvoja spēcīgu turbulenci, norādīts Dublinas lidostas oficiālā paziņojumā. Tās rezultātā ievainojumus guvuši 12 pasažieri un apkalpes locekļi. Tomēr avārijas nosēšanās minētajā reisā nebija nepieciešama un lidmašīna piezemējās saskaņā ar grafiku - tā plkst. 12.00 ielidoja Dublinas lidostā.

"Nolaišanās laikā lidmašīnu sagaidīja neatliekamās palīdzības dienesti, tostarp policijas darbiniek un ugunsdzēsības un glābšanas departamenta darbinieki, jo 6 pasažieri un 6 apkalpes locekļi reisā bija guvuši ievainojumus, pēc tam, kad lidmašīna piedzīvoja turbulenci, lidojot virs Turcijas," vēsta Dublinas lidosta.

Jāpiebilst, ka šis jau ir otrais gadījums nedēļas laikā, kad spēcīgas turbulences dēļ cietuši pasažieri.  Jau ziņots, ka aizvadītajā dienā lidmašīnai "Boeing 777", kas bija devusies ceļā no Londonas uz Singapūru, piedzīvoja spēcīgu turbulenci, kas rezultējās 73 gadus veca Lielbritānijas pilsoņa Džefa Kičena nāvē. Tāpat vairāk nekā 30 pasažieri guva ievainojumus un ar dažāda smaguma traumām tika nogādāti ārstniecības iestādēs. Lidmašīnā atradās 211 pasažieri un 18 apkalpes locekļi, un pēc piedzīvotās turbolences reiss tika novirzīta uz Bangkoku.