Ar Putina drošību viss kārtībā, apsardzi pastiprināt negrasāmies, saka Peskovs
Pēdējo gadu gaitā būtiski palielināti izdevumi Vladimira Putina personiskās drošības garantēšanai (foto: Scanpix / AP)
Pasaulē
2024. gada 17. maijs, 16:00

Ar Putina drošību viss kārtībā, apsardzi pastiprināt negrasāmies, saka Peskovs

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijā neplāno pastiprināt Kremļa diktatora Vladimira Putina drošības pasākumus sakarā ar atentātu pret Slovākijas premjerministru Robertu Fico, kuru smagi ievainoja 15. maijā.

“Tiek darīts tas, kas ir nepieciešams prezidenta drošībai,” paziņoja Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs. Viņš paziņoja, ka Putina drošības dienests darbojas visaugstākajā līmenī, tādēļ drošības pasākumu pastiprināšana nav plānota.

Iepriekš kāds bijušais Putina drošības dienesta darbinieks izteicās aģentūrai “RIA Novosti”, ka atentāts pret Fico ir visa viņa drošības dienesta neveiksme daudzos līmeņos, kaut gan pati Fico evakuācija pēc šāvieniem bijusi izpildīta pareizi. Šis darbinieks kļūdu skaitā norādīja, ka miesassargs nepamanīja brīdi, kad šāvējs izvilka pistoli un nepaspēja nobloķēt šāvienu, turklāt pirms Fico tikšanās ar iedzīvotājiem visā kvartālā bija jāpiemēro caurlaides sistēma, kā arī jāneitralizē tālākais perimetrs, lai nepieļautu snaipera darbību.

Jau ziņots, ka Slovākijas premjerministru Robertu Fico 15. maijā ar vairākiem šāvieniem smagi ievainoja 71 gadu vecs vīrietis kalnrūpniecības pilsētā Handlovā. Tas notika pie vietējā kultūras nama pēc valdības izbraukuma sēdes, kad Fico izgāja tikties ar atbalstītājiem. 59 gadus vecā premjera stāvoklis joprojām ir ļoti smags.

Vairāki Slovākijas mediji vēstīja, ka premjeru sašāvis rakstnieks Jurajs Čintula, kurš sociālajos tīklos atklāti paudis naidu pret Fico.

Atentāts pret Slovākijas premjerministru Robertu Fico; 15.05.2024.

Slovākijas premjerministrs Roberts Fics tika sašauts pēc valdības apspriedes Handlovā. 71 gadu vecais šāvējs arestēts.

gallery icon
13