Pasaulē
2024. gada 10. maijs, 14:46

VIDEO: Sanktpēterburgā upē iegāžas autobuss ar 20 pasažieriem; ir upuri

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas otrajā lielākajā pilsētā Sanktpēterburgā noticis šaušalīgs negadījums — autobuss ar pasažieriem iegāzies Moikas upē.

Kā vēsta “Fontanka”, atsaucoties uz aculieciniekiem, pa krastmalu braucošais autobuss ietriecās divās automašīnās, caursita tilta apmali un iegāzās ūdenī. Policija paziņoja, ka autobusā atradās apmēram 20 cilvēki.

Šobrīd zināms par sešiem bojā gājušajiem, taču viņu skaits var palielināties, jo četri atrodas klīniskās nāves stadijā.

Glābējiem ir izdevies izvilkt visus pasažierus no nogrimušā autobusa, apmēram desmit cilvēku spēja izkļūt pašu spēkiem. Negadījuma vietā turpina strādāt ūdenslīdēji.

Kāds aculiecinieks stāstīja “gazeta.ru”, ka garāmgājēji grasījās ielēkt upē no tilta, lai izvilktu pasažierus, taču viņus nācās atrunāt, un vēlāk viņi nolaidās ar virvi. “Mēs ar draugu sēdējām sastrēgumā, pēkšņi dzirdam kaut kur tālumā dārdoņu. Tad ieraudzījām, kā autobuss nones automašīnas un, caursitot apmales, iegāžas ūdenī. Mēs apgriezāmies otrādi, pametām automašīnu uz trotuāra, to pašu izdarīja puiši, kurus nievājoši sauc par migrantiem, bet šie puiši ir varoņi, viņi bez šaubīšanās gribēja mesties no tilta. Es viņus atturēju, jo no tāda augstuma nirt ir bīstami. Kamēr atnesa virvi, uzpeldēja šoferis. Viņš bija šokā, nezināja, ko iesākt. Mēs viņam kliedzām, lai atrauj autobusa jumta lūku, bet viņš nereaģēja. Kad atnesa virvi, trīs puiši norāpās ūdenī, lai viņam palīdzētu. Viņi aizpeldēja un atrāva vaļā lūku. Uzreiz ieraudzīja cilvēku bez samaņas, izvilka un sāka atdzīvināt, taču velti. Otrs uzpeldēja netālu no autobusa, viņš bija pie samaņas, viņu savāca cilvēki kuterī. Pēc tam sāka ierasties glābšanas dienesti,” viņš izteicās, ierosinot apbalvot tos, kuri lēca ledainajā ūdenī, lai glābtu cilvēkus.

Autobusa vadītājs ir aizturēts, pret viņu ierosināta krimināllieta. Sākotnējā informācija liecina, ka vadītājam braukšanas laikā kļuva slikti.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu par drošības prasībām neatbilstošu pakalpojumu sniegšanu. Pret nogrimušā autobusa īpašnieci OOO “Taksi” agrāk jau izvirzītas pretenzijas. Krievijas transporta uzraudzības pārvalde “Rostransnadzor” bija izvirzījusi pretenzijas par to, ka vairākiem autobusiem nav tahogrāfu un drošības nodrošināšanas pasu, turklāt pārvadātājs pēdējo divu gadu laikā 23 reizes saukts pie administratīvās atbildības, vēsta “lenta.ru”.