Pasaulē
2024. gada 4. maijs, 12:23

Meklējot Meksikā pazudušos austrāliešu brāļus un amerikāni, ir baisi atradumi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Meksikas policija ir atradusi triju cilvēku mirstīgās atliekas Lejaskalifornijas štatā, kur pazuda divi austrāliešu brāļi un amerikānis. 

ASV Federālais izmeklēšanas birojs paziņoja, ka līķi atrasti Santotomasas pilsētā un vēl nav identificēti. Tiesu medicīnas speciālisti štata laboratorijā veiks identifikāciju, paziņoja Lejaskalifornijas štata prokuratūra.

30 gadus vecais Džeiks Robinsons, viņa 33 gadus vecais brālis Kalums no Austrālijas pilsētas Pērtas un amerikānis Džeks Kārters Roudss pazuda 27. aprīlī, kad bija devušies sērfošanas brīvdienās pie populārās tūristu pilsētas Ensenadas. Saistībā ar viņu pazušanu Meksikas policija ceturtdien nopratināja kādu sievieti un divus vīriešus, vēsta BBC.

Sociālajos tīklos parādījušās ziņas, ka atrasts ceturtais līķis.

Lejaskalifornija ir viens no bīstamākajiem Meksikas štatiem, kur vietējās narkotirgoņu bandas pastāvīgi cīnās par ietekmi. Tomēr Ensenada, kas atrodas pusotras stundas brauciena attālumā no ASV robežas, izsenis piesaista tūristus.

Varas iestādes bija atradušas pazudušo tūristu pamestās teltis, transporta līdzekli un telefonu. Vietējie mediji ziņoja, ka tūristi pēdējo reizi tika manīti netālu no populāras kempinga vietas Punta Sanhosē, netālu no Ensenadas.

Brāļu Robinsonu meklēšanas paziņojums (ekrānuzņēmums no "Facebook")

Ceturtdien austrāliete Debra Robinsona pievērsa uzmanību savu dēlu pazušanai, publicējot ierakstu “Facebook”, aicinot sniegt informāciju par viņu atrašanās vietu. “Viņiem vajadzēja ierasties Rosario rezervētajā “Airbnb” pēc kempinga brīvdienās, bet viņi tā tur arī neieradās,” uzrakstīja Debora. "Kalums ir pirmā tipa diabēta slimnieks, tāpēc ir bažas par viņa veselību," viņa piebilda.

Austrālijas ziņu kanāli informējuši, ka atrastais telefons piederējis vienam no Robinsona brāļiem, un tas bija atrasts pie sievietes aizturētas saistībā ar izmeklēšanu. “ABC News” ziņoja, ka policija izmantoja Robinsona telefona GPS, lai uzzinātu tā atrašanās vietu. Papildus tika atklāts, ka aizturētās sievietes īpašumā ir bijušas arī narkotikas, un viņa ir romantiskās attiecības ar vienu no diviem aizturētajiem vīriešiem.