Policija izved palestīniešu atbalstītājus no Parīzes Politikas zinātnes institūta
Policija izved palestīniešu aktīvistus no Parīzes Politikas zinātnes institūta (foto: Scanpix / Reuters)
Pasaulē
2024. gada 3. maijs, 16:37

Policija izved palestīniešu atbalstītājus no Parīzes Politikas zinātnes institūta

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Francijas policija piektdien miermīlīgi izvedusi vairākus desmitus studentu no Parīzes Politikas zinātnes institūta ("Sciences Po") ēkas, kur viņi bija sapulcējušies uz demonstrāciju palestīniešu atbalstam.

Studenti vicināja palestīniešu karogus un skandēja saukļus Gazas joslas iedzīvotāju atbalstam.

Izraēla sāka karu pret palestīniešu teroristu grupējumu "Hamas" Gazas joslā pēc tam, kad 7.oktobrī teroristi sarīkoja slaktiņu Izraēlā, noslepkavojot 1200 cilvēku, bet 250 sagrābjot kā ķīlniekus.

Protestētāji bija okupējuši vienu no "Sciences Po" ēkām kopš ceturtdienas vakara. Universitātes administrācija slēdza galvenās ēkas un nodarbības notika attālināti. Studenti, kas atbalsta palestīniešus, šodien arī plānoja rīkot protestu pie Panteona pieminekļa netālu no Sorbonnas Universitātes.

Ceturtdien līdzīgi protesti notika arī vairākās citās universitātēs Francijā, tai skaitā Lillē un Lionā.

Premjerministra birojs paziņoja, ka ceturtdien policijai tika lūgts izvest studentus no 23 vietām Francijas studentu pilsētiņās, un "visas tika evakuētas dažu stundu laikā".

Policija paliks "Sciences Po" tuvumā, lai novērstu protestu atkārtošanos. Pagājušajā nedēļā pie elitārās universitātes izraisījās saspīlējums starp palestīniešu un Izraēlas atbalstītājiem. Policija iejaucās, lai nošķirtu abas grupas. Situācija beidzās mierīgi, jo palestīniešus atbalstošie studenti piekrita doties prom.