foto: AFP/Scanpix
Laupīšanas upuris Krievijā dodas uz policiju, bet pats tiek sodīts savas matu krāsas dēļ
Laupītāju upura mati bija nokrāsoti zilā, zaļā un dzeltenā krāsā, ziņo “Meduza”.
Pasaulē
2024. gada 29. aprīlis, 12:54

Laupīšanas upuris Krievijā dodas uz policiju, bet pats tiek sodīts savas matu krāsas dēļ

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Maskavā policija sastādījusi administratīvo protokolu par armijas “diskreditēšanu” pret vietējo iedzīvotāju Staņislavu Ņetesovu. Viņš gan pats policiju arī izsauca, tiesa gan – jo bija kļuvis par laupītāju upuri.

“Meduza” vēsta, ka Ņetesovs, 28. aprīlī ieradās Tveras rajona pārvaldē, lai iesniegtu iesniegumu par piekaušanu un laupīšanu.

Iepriekšējā dienā viņam uzbrukuši nezināmi cilvēki kādā pieturā, Maskavas centrā, izsituši viņam zobu un nozaguši mobilo telefonu.

Pēc viņa teiktā, tā vietā, lai ķertos klāt uzbrucēju noskaidrošanai, policisti viņam sastādījuši protokolu, uzskatot, ka viņa frizūra speciāli veidota Ukrainas karoga krāsās un “diskreditē Krievijas armiju”.

Laupītāju upura mati bija nokrāsoti zilā, zaļā un dzeltenā krāsā, ziņo “Meduza”.

Policijas datubāzes vajadzībām tika ievākti arī Netesova pirkstu nospiedumi un viņam pat izsniegta pavēste no kara komisariāta, paziņojot, ka nu viņam būs “jābučo dzimtā zeme ierakumos”.

Vai policisti ir pieņēmuši iesniegumu pie Netesova – medijs precizē.

Kopš pilna mēroga kara sākuma Krievijā regulāri tiek vajāti pilsoņi, kuru ārienē ir sastopamas ar Ukrainas valsts simboliem saistītās krāsas. Visbiežāk - dzeltenās un zilās krāsas kombinācija.

Vēl 2024. gada martā tiesa piemēroja 30 000 rubļu (ap 303 eiro) naudas sodu kādai Maskavas iedzīvotājai dzelteni-zila zieda dēļ, kas viņai bija uz somas.

Aprīlī arī kāda žurnāliste iekūlās nepatikšanās tādēļ, ka viņas sociālajos tīklos bija bilde, kur sieviete dzeltenā jakā pozē uz zilu debesu fona.